utorak , 23 jul 2024
Početna / Vesti / Kupovina vozila samo sa klima uredjajima
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kupovina vozila samo sa klima uredjajima

 

Klima-uređajima je opremljeno 50 odsto voznih jedinica GSP „Beograd”, druga polovina nije, a u jednom broju vozila ne postoji tehnička mogućnost ugradnje, rekao je pomoćnik gradonačelnika Beograda Borko Milosavljević prilikom današnje posete dispečerskim centralama.

Drugi problem je, naveo je Milosavljević, što je prethodna vlast neodgovorno sprovela javnu nabavku za kupovinu klima-uređaja.

– Za vreme prethodne vlasti, 250 miliona dinara uloženo je u kupovinu klima, pojedinačno svaka od njih je koštala između 12 i 13 hiljada evra. Situacija na terenu pokazuje da vozila nisu imala tehničkih kapaciteta da podrže te uređaje. Dakle, klime su ugrađene, posle nekoliko dana one kolabiraju, nastaje šteta i klime ne mogu da se vrate u funkciju. U razgovoru sa tehničkim osobljem GSP-a, ustanovljeno je da i uz velike napore i finansijska ulaganja 140 klima ne može da se popravi – objasnio je Milosavljević.

Prema njegovim rečima, uslov za učešće na tenderu danas imaju samo autobusi koji imaju klimu.

– U narednim programima poslovanja GSP-a ići će se ka zameni voznog parka i obavezan uslov tendera biće klima-uređaj. Moramo imati u vidu da obnoviti vozni park ovog gradskog prevoznika nije lako, posebno kada uzmemo u obzir da su prihodi i naplata nedovoljni. Plaćanjem vozne karte obezbeđuju se prihodi i sredstva za naredni investicioni ciklus. Ukoliko GSP nema prihod, onda proces obnavljanja ide mnogo teže i najčešće se to i radi subvencionisanjem iz budžeta Grada Beograda – zaključio je Milosavljević.

Preporuka

Kulturno-sportska manifestacija Igrale se delije

Igrale se delije je manifestacija kulturno-sportskog karaktera, koja se ove godine održava 10 put po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *