subota , 20 априла 2024
Početna / Sport / Sportske manifestacije / Preduzetništvo i zapošljavanje prioritet Beograda

Preduzetništvo i zapošljavanje prioritet Beograda

Sekretarijat za privredu Grada Beograda danas je raspisao javni konkurs za sufinansiranje programa od javnog interesa iz oblasti promocije preduzetništva i zapošljavanja na teritoriji grada Beograda za 2017. godinu.

Ukupno izdvojena sredstva za sufinansiranje programa od javnog interesa iz oblasti promocije preduzetništva i zapošljavanja na teritoriji grada Beograda za 2017. godinu iznose deset miliona dinara.

Prema rečima gradskog sekretara za privredu Milinka Veličkovića, maksimalni pojedinačni iznos finansijskih sredstava iznosi do 80 posto ukupnih troškova, a ne više od 1.000.000 dinara. Pravo na konkurisanje imaju dobrovoljne i nevladine nedobitne organizacije, zasnovane na slobodi udruživanja više fizičkih ili pravnih lica, osnovane radi ostvarivanja i unapređenja određenog zajedničkog ili opšteg interesa, koje nisu zabranjene Ustavom ili zakonom.

– Programi sa kojima se konkuriše moraju ispunjavati neke od ciljeva kao što je   realizacija programa prekvalifikacija i obuka u cilju povećanja zaposlenosti, promocija zapošljavanja lica iz kategorije teže zapošljivih, primena novih tehnologija u cilju promocije preduzetništva, realizacija programa stručne prakse. Posebno je važna i promocija osnivanja klastera i biznis inkubatora, preduzetništva kao prihvatljivog načina ekonomskog aktivizma, ali i privatnih inicijativa koje za svrhu imaju povećanje zaposlenosti. Jedan od ciljeva je i prezentacija i realizacija kreativnih, inovativnih i stvaralačkih ideja i preduzetničkih veština, pospešivanje razvoja partnerstva između profitnog i neprofitnog sektora, kao i povećanje mogućnosti zapošljavanja – rekao je Veličković i pozvao sve zainteresovane da konkurišu, naglasivši da Grad Beograd nastavlja da na ovaj način stimuliše zapošljavanje i promoviše preduzetništvo.

Javni konkurs otvoren je do 22. avgusta 2017. godine, a prijava se može naći na zvaničnom sajtu Grada Beograda www.beograd.rs (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *