nedelja , 25 септембра 2022
Najnovije vesti
Početna / Vesti / Anketa Agencije za bezbednost saobraćaja

Anketa Agencije za bezbednost saobraćaja

Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, poziva građane da popune internet anketu, koja će biti deo istraživanje stavova učesnika u saobraćaju, na nivou Republike Srbije za 2017. godinu.

Stavovima stanovništva o bezbednosti saobraćaja i rizicima u drumskom saobraćaju, se u zemljama Evropske unije daje veliki značaj, kada je u pitanju analiza trenutnog stanja bezbednosti saobraćaja i planiranje budućih mera i aktivnosti za unapređenje stanja bezbednosti saobraćaja.

Dosadašnja istraživanja na ovom polju su pokazala da većina učesnika u saobraćaju zna da je određeno ponašanje u saobraćaju nebezbedno ili zakonski nedozvoljeno, ali ima pogrešan stav o tome.

Česti su slučajevi da učesnici u saobraćaju smatraju da neće dovesti u opasnost sebe i druge učesnike ako se ponašaju nebezbedno u saobraćaju ili ne poštuju pozitivne zakonske odredbe i sl. Zbog toga je važno istražiti stavove stanovništva i uočiti koje su oblasti najurgentnije, kada je u pitanju preventivno delovanje i promena svesti stanovnika o značaju bezbednog učešća u saobraćaju.

 

Online Upitnik je dostupan putem sledećeg linka: https://goo.gl/forms/ok65SAAI1mWDrnUp1

Preporuka

Ulična trka otvaranje i proglašenje pobednika

Održana je Ulična trka u Mladenovcu, učestovali su deca sa posebnim potrebama, predškolci, đaci od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *