subota , 27 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Mladi dobili svoje protivnike

Mladi dobili svoje protivnike

Izvučeni takmičarski brojevi za sve lige mlađih kategorija FSB za sezonu 2017/2018

U PRES CENTRU FS Beograda obavljeno je izvlačenje takmičarskih brojeva za sve lige mlađih kategorija FSB za sezonu 2017/2018. Izuzetno posećene sastanke, posebno one namenjene klubovima drugih i trećih liga, vodio je komesar za takmičenje mlađih kategorija FSB Budimir Davidović sa svojim saradnicima Petrom Anokićem (zamenikom komesara za takmičenje), disciplincem Slobodanom Petrovićem i komesarom za suđenje Branislavom Burovcem. Sastanku je prisustvovao i Srđan Milosavljević koji je u stručnoj službi FSB zadužen za mlađe kategorije, kao i Duško Milanović ispred Organizacije fudbalskih trenera FSB.

Uoči žreba takmičarskih brojeva za lige čija prvenstvena kola se igraju prema Bergerovom sistemu prisutnima su se obratili članovi takmičarskog organa i ukazali na iskustva iz prethodne takmičarske sezone, posvetivši pažnju preventivnom delovanju klubova kako bi se u predstojećem takmičenju podigli svi nivoi od kvaliteta utakmica pa do stabilnih organizacija.

Upućen je apel da se pomogne mladim sudijama koji su tek nešto stariji od fudbalera kojima sude i da se shvati da su oni uglavnom na početku, pa su skloni greškama zbog kojih im treba pomoć i podrška klubova, posebno trenera, kao i razumevanje gledalaca među kojima je najviše roditelja dece koja igraju utakmice.

Govorilo se o načinu na koji treba prići organizovanju utakmica, upozoreno je da se klubovi pridržavaju Propozicija i da se vodi računa da se u potpunosti poštuje sportski pristup i fer plej. Srđan Milosavljević je najavio da će biti i nagrada za one klubove koji se ističu u fer pleju i da treba stvarati pozitivnu atmosferu o ovom takmičenju.

Klubovi su upoznati sa načinom na koji će licencirati trenere i na to da su treneri ključni faktori tokom igranja utakmica, što ih obavezuju da poštuju trenerski kodeks i vode računa o ponašanju i pedagoškom aspektu svojih nastupa.

Posle uvodnih napomena i razgovora sa prisutnim predstavnicima klubova koji su se uključili u diskusiju izvršeno je žrebanje takmičarskih brojeva za predstojeću sezonu. U veoma kooperativnoj atmosferi određeni su parovi u prvim ligama omladinaca, kadeta, pionira i petlića. U drugom delu ovih skupova kada su u sali bili predstavnici klubova koji će igrati u drugim i trećim ligama odrađeno je žrebanje brojeva za omladince, kadete i pionire druge lige. Ima ukupno dvadeset i četiri lige, a sve ostale lige imaće dirigovano određivanje brojeva, a u saradnji sa predstavnicima klubova koji će uklapati ekipe u odnosu na igranje kod kuće i na strani.

Takmičenja u ligama mlađih kategorija FSB otvoriće se za vikend 26. i 27. avgusta kada će startovati Prva liga omladinaca u kojoj će igrati šesnaest timova. Detaljan raspored takmičenja u svim ligama biće narednih dana postavljen na sajtu FS Beograda u rubrici rezultata za mlađe kategorije.

Preporuka

Prolećni bazar u Mladenovcu

Danas je u Gradskom parku u Mladenovcu u organizaciji GO Mladenovac održana manifestacija Prolećni bazar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *