petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Novi bulevar nosiće ime heroja sa Košara

Novi bulevar nosiće ime heroja sa Košara

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da će novoizgrađeni bulevar koji spaja Tošin bunar i Most na Adi dobiti naziv po herojima sa Košara, s obzirom na to da je taj predlog dobio najveći broj glasova građana.

Građani su prethodnih nedelja putem aplikacije „Beokom servis” glasali za ime novog bulevara, a Mali je istakao da je predloženo čak 167 različitih imena i da je predlog da se novoizgrađeni bulevar nazove po herojima sa Košara dobio ubedljivo najviše glasova, čak 1.150 više od drugoplasiranog.

– Beograđani su na ovaj način pokazali da ne zaboravljaju velike junake koji su dali život za svoju otadžbinu.  Drago mi je što će se novi bulevar na Novom Beogradu zvati po herojima sa Košara jer tako čuvamo sećanje na ove velike junake i još jednom pokazujemo da smo ponosni na svoju herojsku prošlost i da ne zaboravljamo one koji su nas zadužili – rekao je gradonačelnik.

Kako je istakao, ovo je dobar primer kako Grad Beograd i građani treba da sarađuju i da zajednički donose odluke koje se tiču svih nas, i pokazatelj da je Gradska uprava otvorena za konstruktivne predloge i sugestije jer je to pravi način da zajedno stvaramo Beograd po meri svih njegovih građana.

– Građani su birali koju boju autobusa žele, birali su izgled turističkih info-tabli, sada su glasali za ime novog bulevara, odlučuje se gde će biti premešten Stari savski most. Gradska uprava mora da bude transparentna i u narednom periodu ćemo još više raditi na razvijanju i jačanju dobre komunikacije sa građanima. Građani će birati projekte koje žele da budu realizovani na njihovim opštinama, odnosno u njihovom  komšiluku, a mi smo tu da sve konstruktivne predloge i sprovedemo – naveo je Mali.

Da bulevar koji spaja Tošin bunar i Most na Adi ponese ime heroja sa Košara, glasalo je 1.305 građana. Među predlozima za ime novog bulevara su se našla imena Vasilija Ostroškog (156), Nenada Bogdanovića (42), Branka Pešića (18), patrijarha Pavla (13), Milunke Savić (11), Mileve Marić Anštajn (9).

Inače, pored aplikacije „Beokom servis”, Grad Beograd je pokrenuo i aplikaciju „Beograđani”. Preko ove aplikacije građani takođe mogu da se uključe u uređivanje grada, za šta dobijaju i poene, a ako ih dovoljno sakupe i karte za različite događaje i manifestacije.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *