subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Beer Fest donosi pet miliona evra

Beer Fest donosi pet miliona evra

Na jubilarnom „Bir festu”, koji počinje danas, očekujemo oko 500.000 posetilaca, od čega oko 40.000 stranaca, a grad Beograd očekuje zaradu od oko pet miliona evra, rekao je gradski menadžer Goran Vesić za RTS.

– „Bir fest” je jedna od naših najvećih manifestacija koja je za ovih petnaset godina postala brend i to pokazuje koliko su ovakvi festivali važni za razvoj turizma. Mi smo u Beogradu za prvih šest meseci ove godine imali skoro milion noćenja i zaradu od skoro sto miliona evra – rekao je Vesić.

On je rekao da grad sarađuje sa policijom i da se trude da bezbednost bude na visokom nivou i svi koji dođu na „Bir fest” večeras i naredna četiri dana mogu da budu sigurni da se o tome vodi računa.

Vesić je podsetio da grad ima dve zajedničke akcije sa organizatorima ove manifestacije.

– Jedna je „Biram da recikliram”, sve limenke se recikliraju, što donosi određene bonuse i time podižemo svest o tome koliko je važno čuvati životnu sredinu. Druga akcija, koja je takođe važna, zove se „Društvo, ko večeras vozi”. Mi smo organizovali besplatni prevoz i naš je savet posetiocima da ne dolaze svojim automobilima jer je suština ovog festivala da se ljudi dobro provedu – rekao je gradski menadžer.

On je podsetio da će Bulevar Nikole Tesle biti zatvoren od 16 časova do 4 časa ujutro i savetovao posetioce da ne koriste Brankov most na kome su danas počeli radovi, već Most na Adi i Gazelu jer će tako brže doći. Kako je istakao, ne bi trebalo dolaziti svojim automobilima javnim prevozom jer su organizovane linije.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *