petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Unapredjenje položaja zaposlenih

Unapredjenje položaja zaposlenih

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević obišli su danas Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” i razgovarali sa radnicima, sindikatima i rukovodstvom tog preduzeća.

Gradonačelnik je istakao da ovim obilaskom ispunjava obećanje da će u narednih mesec dana obići sva javna komunalna preduzeća u srpskoj prestonici, s ciljem unapređenja položaja zaposlenih i rada preduzeća. On je dodao da je današnji obilazak najvećeg javnog preduzeća u sistemu grada potvrda da socijalni dijalog, koji je uspostavljen još pre tri godine, daje rezultate.

– Mislim da nikada bolji odnosi sa sindikatima nisu bili, sada sve odluke donosimo zajedno. Ovo je dvosmerna ulica i otvorena komunikacija sa sindikatima jer imamo zajednički cilj –  bolji GSP i bolji grad Beograd. Polako ali sigurno, kako se situacija u gradu Beogradu poboljšava, tako se položaj zaposlenih u javnim preduzećima menja nabolje – ukazao je gradonačelnik u pogonu GSP-a na Dorćolu.

On je precizirao da je tema današnjih razgovora bilo unapređenje položaja radnika i njihovih naknada, kao i unapređenje voznog parka i rekonstrukcija pogona. Mali je zahvalio radnicima, sindikatima i rukovodstvu tog preduzeća što su prihvatili da socijalno-ekonomski dijalog bude jedini način rešavanja problema, ne samo u GSP-u već i u svih 17 gradskih javnih preduzeća, čiji je obilazak najavio za naredne dane.

Predsednik Samostalnog sindikata GSP-a Zoran Antić zahvalio je gradskom rukovodstvu na poseti tom preduzeću i istakao da je ovo nastavak socijalnog dijaloga koji se uspešno vodi poslednje tri godine. On je istakao da se danas razgovaralo o bitnim temama, kako bi se unapredio status zaposlenih, ali i samog preduzeća.

Antić je podsetio da je to preduzeće pre samo nekoliko godina bilo na privrednom dnu, ali da se sada polako oporavlja i da će korisnici njihovih usluga, zbog kojih i postoje, biti sve zadovoljniji.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *