subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Do kraja godine gotovi svi radovi

Do kraja godine gotovi svi radovi

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je danas da će tokom jeseni biti završeni radovi na većini saobraćajnica u Beogradu, pri čemu će kompletan potez Ruzveltova-Slavija-Bulevar oslobođenja biti pušten u saobraćaj 16. novembra.

On je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao da su počeli radovi na desnoj strani Bulevara oslobođenja – od Slavije prema Autokomandi – i da će ona biti završena 22. oktobra, kada će ceo Bulevar oslobođenja biti pušten u saobraćaj.

– Deo koji sada radimo između Ruzveltove i Ulice kraljice Marije biće gotov već 22. septembra – najavio je Vesić.

On se osvrnuo i na radove koji su u toku na Brankovom mostu, istakavši da je reč o ogromnom zahvatu jer je most sastavljen iz tri dela od kojih je jedan bio u veoma lošem stanju pa je bilo potrebno, zbog bezbednosti automobila i ljudi koji prolaze tim mostom, zameniti kompletne čelične konzole ispod mosta.

– To je 40 tona novog čelika, sada se dosta radi ispod samog mosta i to je jednostavno moralo da se sprovede – rekao je gradski menadžer.

Kako je naglasio, ulažu se napori kako bi svi radovi bili završeni u najkraćem roku, a to se, kaže, vidi po tome što radovi u Ruzveltovoj, Bulevaru i Slaviji traju šest meseci, dok su prethodnici u Skupštini grada napravili ugovor za izvođače radova u Vojvode Stepe koja je triput manja deonica, a radilo se 12 meseci.

– Trudimo se i da obezbedimo da radovi budu urađeni najkvalitetnije moguće i znamo da svi ovi radovi ometaju uobičajeni život građana, ali kod nas se dugo nije ulagalo u infrastukturu – rekao je Vesić, dodavši da će i narednih godina biti radova.

Izvor: Tanjug

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *