subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Profesionalni upravnici zgrada stižu i u Mladenovac

Profesionalni upravnici zgrada stižu i u Mladenovac

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas u Starom dvoru sa profesionalnim upravnicima zgrada koji su nedavno dobili licence. Kako je gradonačelnik tom prilikom precizirao, novi upravnici prošli su sve neohodne obuke i kurseve koje je organizovala Privredna komora Srbije.

– Ovo je za nas veoma važna funkcija, s obzirom na to da je grad inicirao izmene Zakona o stanovanju. Po novom zakonu, ukoliko se ne izabere kućni savet i upravnik zgrade, građani Beograda mogu da ga biraju sa liste profesionalnih upravnika zgrada. Čak iako to ne učine, lokalna samouprava ima obevezu da privremeno imenuje upravitelja zgrade. Svaka zgrada u Beogradu nam je važna, a osnovni cilj jeste da one budu bezbedne – naveo je Mali.

Siniša Mali je podsetio da skoro pet hiljada zgrada u Beogradu nema čak ni predsednika skupštine stanara. Očekuje se da novouvedena funkcija promeni situaciju u beogradskim zgradama, kako bi grad bio korak bliže svetskim metropolama u pitanju uređenja.

Ovo je posebno važno, dodao je gradonačelnik, zbog liftova, fasada, krovova, stepeništa, ulaza, koje je na brojnim objektima potrebno obnoviti kako bi Beograd izgledao bolje, lepše i bezbednije. Gradonačelnik je najavio da sledi i osnivanje udruženja profesionalnih upravnika, za koje će grad obezbediti poslovni prostor.

Jedna od profesionalnih upraviteljki sa Čukarice Ljubinka Pejčić  precizirala je da će udruženje omogućiti da se profesija predstavi na pravi način, uz edukaciju stanara i dosadašnjih predsednika skupština stanara u zgradama, te da im se objasni da imaju zajednički cilj.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *