sreda , 29 марта 2023
Najnovije vesti
Početna / Poljoprivreda / Dani polja uz Mladenovčane

Dani polja uz Mladenovčane

Gradska opština Mladenovac i Poljprivredna savetodavna i stručna služba Mladenovac organizovali su za mladenovačke poljoprivrednike posetu manifestaciji jesenji Dani polja koja se održala 1. septembra u Novom Sadu.

Tradicionalni događaj, u organizaciji Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, koji se održava svake godine, poznat kao jesenji Dan polja, bio je povod da se na Rimskim šančevima okupi preko hiljadu domaćih i stranih posetilaca. Institut za ratarstvo i povrtarstvo, kao najveća naučna institucija i lider u oblasti stvaranja novih sorti i hibrida ratarskih i povrtarskih kultura, prikazao je rezultate svog višedecenijskog naučno-istraživačkog rada.

Pokraj oglednih polja kukuruza, soje, industrijskog bilja (suncokreta i šećerne repe), alternativnih kultura i organske proizvodnje postavljeni su autentično uređeni štandovi odeljenja istoimenih biljnih kultura, kao i izložbeni prostori Laboratorije za ispitivanje semena i Laboratorije za zemljište i agroekologiju. Stručnjaci Instituta su na štandovima Odeljenja za strna žita, Odeljenja za povrtarstvo i Odeljenja za krmno bilje pružali zainteresovanim posetiocima sve potrebne informacije i savete.

Nakon oficijelnog dela usledio je obilazak demo ogleda kukuruza, suncokreta, soje, šećerne repe i alternativnih kultura, a zatim i kvalitetan kulturno-umetnički program uz nastup vojvođanskog benda „Garavi sokak“.

Preporuka

Potera za alasima

Fudbaleri Karadjordja iz Topole sutra na svom terenu dočekuju ekipu Rudara iz Stamnice. Topolci su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *