subota , 20 априла 2024
Početna / Poljoprivreda / Mladenovčani u poseti Institutu za kukuruz Zemun polje

Mladenovčani u poseti Institutu za kukuruz Zemun polje

 

Gradska opština Mladenovac i Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Mladenovac organizovali su za mladenovačke poljoprivrednike posetu manifestaciji jesenji Dani polja kukuruza koja se održala 7. septembra u Instutu za kukuruz „Zemun polje“ u Zemunu.

Manifestaciji je prisustvovalo preko 1.500 posetilaca, poljoprivrednika, proizvođača semena, trgovaca, predstavnika poljoprivrednih stručnih službi i gostiju iz inostranstva. Skupu su prisustvovali i predstavnici resornih ministarstava, lokalnih samouprava, stručnjaci sa terena kao i predstavnici svetskih kompanija s kojima Institut već godinama ima uspešnu saradnju. Učesnike Dana polja pozdravili su i gosti iz inostranstva, kupci semena ZP hibrida iz Kazahstana, Rusije, Rumunije, Turske, Libana, Slovenije, Makedonije.

Prisutni su imali priliku da vide kolekciju u kojoj je posejano ukupno 56 ZP hibrida uključujući i hibride kukuruza sedme generacije kao što su ZP 299, ZP 333, ZP 500, 707, kukuruz belog zrna 655b i dr. Pored toga, prisustvovali su berbi proizvodnog ogleda i uverili se u ostvarene prinose komercijalnih ZP hibrida kukuruza.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *