petak , 29 марта 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Prilazne staze za Dubonu

Prilazne staze za Dubonu

 

Gradska opština Mladenovac finansirala je, u okviru obaveze tekućeg održavanja škola, sa 72.000 dinara izgradnju prilaznih staza u osnovnoj školi u Duboni.

Direktorka OŠ „Momčilo Živojinović“, Vesna Vlajić, čije izdvojeno odeljenje se nalazi u Duboni, kaže da je ovim radovima rešen veliki problem odlivanja vode sa glavnog puta u dvorište škole. Prema njenim rečima, posle svake obimnijih padavina, škola je dolazila u situaciju da ne može da se koristi mobilijar jer je dvorište bilo poplavljeno.

– Naša škola u Duboni je uglavnom dobro sređena što sredstvima opštine, što entuzijazmom i radom zaposlenih u školi i učenika. Nadam se da će ovo selo imati sve više dece jer ima školu kakvu zaslužuje – rekla je Vlajićeva i dodala da školu trenutno pohađa 74 dece.

Dejan Stepanović, član Veća zadužen za obrazovanje, ponovio je opredeljenje gradske opštine Mladenovac da sve škole i učenici na teritoriji opštine imaju podjednake uslove obrazovanja.

alt- Osim što je naša zakonska obaveza ulaganje u osnovne škole takođe nam je i želja i programski cilj da obrazovanje u našoj opštini dostigne određeni nivo. Mislim da su škola u Duboni ali i ostala izdvojena odeljenja po selima primer da smo na najboljem putu da tu zamisao ostvarimo u što kraćem roku – rekao je Stepanović.

 

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *