petak , 19 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Školski pribor za romsku decu

Školski pribor za romsku decu

Gradska opština Mladenovac podelila je 350 paketa školskog pribora učenicima osnovnih škola romske nacionalnosti iz osetljivih socijalnih kategorija.

Paketi su podeljeni preko potprojeta „Pomoć/osnaživanje porodica učenika osnovnih škola – osetljive kategorije“, u okviru glavnog projekta „Mladenovac Mladenovčanima“. Inače, osim ovog potprojekta, pod glavnim projektom „Mladenovac Mladenovčanima“ se realizuju još dva potprojekta, „Da uživamo zajedno u lepotama Srbije – jednodnevni izleti penzionera“ i „Da uživamo zajedno u lepotama Srbije“ – deca obolela od mišićne distrofije.

Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić i član Veća, Suzana Vasić, podelili su školske pakete đacima, a svaki paket sadrži sveske, tempere, grafitne olovke, gumice, zarezači, drvene bojice, flomasteri, blok, pribor za geometriju, pernica i kesa za blok.

– Uključivanje i ostanak dece romske nacionalnosti u sistemu osnovnog obrazovanja i nastojanje da njihov boravak u svetu školaraca, kako za decu tako i za roditelje sa finansijske strane bude olakšan i bezbrižniji, odnosno da susret sa školom na početku školske godine za sve njih bude pozitivno iskustvo prepoznato je kao interes naše opštine – rekla je Vasićeva.

Preporuka

Lokalni izbori u Mladenovcu 02. juna

Konačno je završena saga oko lokalnih izbora u Srbiji. Danas je predsednica Skupštine Srbije, Ana …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *