utorak , 16 априла 2024
Početna / Privreda / Bespovratna sredstva za samozapošljavanje
Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković

Bespovratna sredstva za samozapošljavanje

Grad Beograd, u saradnji sa Naučno-tehnoškim parkom Beograd, raspisao je danas Javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja. Pravo na dodelu sredstava imaju nezaposlena lica koja imaju stečeno visoko obrazovanje, inovativnu biznis ideju i da su državljani Republike Srbije sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda.

Kako je precizirao gradski sekretar za privredu Milinko Veličković, ovaj program se sprovodi u okviru Akcionog plana za zapošljavanje grada Beograda za 2017. godinu, koji ima za cilj jačanje kapaciteta poslovne infrastrukture u oblasti IT industrije.

– Predmet Javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja za pokriće troškova infrastukturnih i stručnih usluga u Naučno-tehnološkom parku Beograd u prvoj godini poslovanja. U to spadaju kancelarijski poslovni prostor i administrativne i stručne usluge i ostale relevantne usluge u zavisnosti od stepena razvoja biznis ideje, a u cilju podrške samozapošljavanju nezaposlenih lica, razvoja novih inovativnih i visokotehloških proizvoda, usluga i procesa, stvaranja novih tehnoloških preduzeća, povećanja konkurentske sposobnosti privrednih subjekata i uključivanja u međunarodne tržišne tokove – naveo je Veličković.

Javni konkurs je otvoren do 1. novembra. Javni konkurs sa prijavom i ostalim informacijama može se naći na zvaničnom sajtu grada Beograda www.beograd.rs  (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, rezultati šestog prolećnog kola

Odigrane su utakmice, šestog prolenog kola u okviru Prve beogradske lige grupa C. Rezultati: oloRezultati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *