utorak , 16 априла 2024
Početna / Vesti / Gradskim preduzićema više od milijarde

Gradskim preduzićema više od milijarde

Rebalans budžeta, utvrđivanje zona i visina poreza na imovinu glavne su teme naredne sednice Skupštine grada, koja će se održati sledećeg utorka. Pred gradskim odbornicima je i šest planova detaljne regulacije, a diskutovaće se i o finansijskim izveštajima 20 javnih preduzeća za 2016. godinu.

– Zone na osnovu kojih se obračunava porez na imovinu trebalo bi da budu delimično korigovane. Zbog toga će doći i do određenih korekcija za građane koji žive u tim kvartovima. Konkretno, povećanje ili smanjenje osnovice poreza na imovinu neće biti veće od dva odsto – rekao je za „Novosti” Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine grada.

Rebalansom budžeta Grad Beograd neće uzimati profit javnih preduzeća. Prihodi grada nisu smanjeni, a razlika će ostati javnim preduzećima.

– Oko 1,06 milijardi dinara ostavljamo javnim preduzećima za investiciona ulaganja – objašnjava Nikodijević i naglašava da je rebalansom budžeta odvojeno i 750 miliona dinara da se preveremeno otplate rate nepovoljnih kredita.

Prvi čovek gradskog parlamenta kaže da su se konačno stekli uslovi da se kupi neophodna oprema za „Arenu”. U najveću sportsku salu u ovom delu Evrope biće investirano preko 50 miliona dinara.

Kao i svake godine, moraće da se dotira GSP. Gradski prevoznik dobiće 835 miliona dinara za bolje funkcionisanje saobraćaja. Na osnovu poreza na dohodak građana premašen je plan za oko 600 miiona dinara i to zahvaljujući zapošljavanju i povećanju  plata. Za obnavljanje asfalta izdvojeno je dodatnih 300 miliona, koliko će dobiti i opštine za svoje projekte. Za čišćenje divljih deponija odvojeno je dodatnih 19 miliona dinara. Glavni grad Srbije uspostaviće saradnju sa Rabatom, glavnim gradom Maroka.

Odbornici gradskog parlamenta diskutovaće i o nazivima četiri ulice. Poznati dramaturg Jovan Ćirilov dobiće ulicu na Zvezdari. Novi bulevar na Novom Beogradu i zvanično će postati Bulevar heroja sa Košara. Ulicu na Voždovcu dobiće švedska književnica Astrid Lindgren, a na mapi grada naći će se i Ulica belog orla.

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, rezultati šestog prolećnog kola

Odigrane su utakmice, šestog prolenog kola u okviru Prve beogradske lige grupa C. Rezultati: oloRezultati …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *