sreda , 24 априла 2024
Početna / Vesti / Počelo izdavanje senior kartica

Počelo izdavanje senior kartica

Gradski menadžer Goran Vesić posetio je danas Gradsku opštinu Palilula i tom prilikom podsetio da je jutros počelo izdavanje senior kartica, koje penzionerima omogućavaju brojne popuste. On je najavio da penzioneri u svim gradskim opštinama i klubovima za seniore popunjevanjem formulara mogu da dobiju privremenu karticu koju mogu odmah da koriste, dok će u roku od dve nedelje dobiti i plastificiranu karticu.

Navodeći da je velik odziv penzionera za tu karticu, on je precizirao da je samo u Opštini Palilula do podne bilo više od 800 penzionera koji su došli po kartice.

– Ovo je način na koji grad dodatno brine o njima kako bi im život bio bolji. To je nešto što su oni zaslužili s obzirom na žrtvu koju su podneli – rekao je gradski menadžer, dodajući da je kartica besplatna i bezvremenska.

Vesić je naveo i da se zrelost jednog društva ogleda u tome kako se ono brine o najstarijima i najmlađim sugrađanima.

– Mi na ovaj način pokazujemo da smo jedno zrelo društvo – ocenio je Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da je odziv penzionera za dobijanje senior kartice fantastičan.

– U Opštini Palilula, kao i u ostalim uslužnim centrima na teritoriji opštine penzioneri mogu popuniti prijavu za ovu karticu i za sve ostale programe koje im nudimo, a to je besplatno plivanje na Tašmajdanu, besplatne predstave u Ustanovi kulture „Vlada Divljan”, kao i besplatne izlete po Srbiji – rekao je Jovičić.

Među penziornerima koji su došli po senior karticu bila je i Mara Prtoš, koja je rekla da je prezadovoljna, precizirajući da njena penzija iznosi dvadeset hiljada dinara, te da joj „svaki dinar dobro dođe”.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *