subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Senior kartice i na kućnu adresu

Senior kartice i na kućnu adresu

 

Nakon jučerašnjeg velikog interesovanja za seniorske kartice u toku je sklapanje novih ugovora sa jednim brojem kompanija koje su kontaktirale Grad Beograd, što znači da se povećava broj prodajnih obejakata gde penzioneri grada Beograda mogu da ostvare popuste, izjavila je jutros sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević gostujući na TV Pink.

– Posetom gradskim opštinama i klubovima za stare uverili smo se da je ineresovanje veliko, mnogi penzioneri su juče nakon popunjavanja formulara odmah dobili svoje privremene kartice, sa kojima već mogu ostvariti popuste. Sve je to potvrda da je to bila dobra ideja i koliko je ovo dobar projekat koji je sproveden u delo – objasnila je sekretarka.

Prema njenim rečima, sa privremenom karticom penzioneri istog trenutka mogu da ostvare popuste u svim prodajnim objektima sa kojima je Grad Beograd do sada sklopio ugovore.

– U tom sistemu su naša gradska preduzeća, pozorišta, gde se popusti kreću od 20 do 50 odsto, toliki su popusti i za gradske muzeje, a veliko je interesovanje i za programe na Starom DIF-u, kao i za Beogradski zoološki vrt. Osim toga, sklopljeni su ugovori sa privatnim kompanijama, a mi ćemo penzionere blagovremeno obaveštavati o tome koji su to novi prodajni objekti gde će moći da koriste senior karticu i ostvare popuste – naglasila je Nataša Stanisavljević.

Kako je navela, na teritoriji grada Beograda ima 26 klubova za stare, svaka gradska opština ima svoj klub, minimum jedan. Osim njih, u svim gradskim opštinama koje su partneri u ovom projektu mogu se dobiti pristupnice.

– Nakon popunjavanja, korisnik istog trenutka dobija privremenu karticu. Postoji i bespalatan kol-centar 0800-110-011, te svako ko nije u mogućnosti da dođe ili ima problem sa pronalaženjem mesta u kome može popuniti pristupnicu, mi ćemo mu je poslati na kućnu adresu. Za dobijanje senior kartice ne postoje nikakvi uslovi, osim da je u pitanju penzioner sa teritorije grada Beograda, ne postoji ograničenje u godinama, visini primanja. Kartica je potpuno besplatna, ona nije platna, već kartica uz pomoć koje ostvarujete popuste. Na prodajnim objektima, koji su u ovom sisitemu i gde je moguće ostvariti popuste, nalaziće se nalepnica tako da će penzioneri prilikom ulaska u objekat znati da li imaju popust – pojasnila je sekretarka.

Mi smo jako dugo radili na ovom konceptu, navela je ona, i dodala da u Beogradu ima 406.000 penzionera, te da gradska vlast stalno razmišlja o novim projektima kojima bi se omogućile dodatne podgodnosti.

– Cilj ove kartice je da ostvari uštede u kućnom budžetu. Prijava za karticu nema ograničenja, ovo je privremena kartica, a nakon nekog vremena na kućnu adresu stiže personalizovana kartica. Pravo na ovu karticu imaju svi penzioneri u Beogradu jer ovo je projekat gradske vlasti koja vodi računa o svim penzionerima u gradu – naglasila je Nataša Stanisavljević i dodala da reakcije penzionera na ovu karticu ohrabruju, naročito zbog toga što je ovo novi projekat koji do sada nije postojao.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *