petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Beograd brine o groblju u Markovcu/Crkvine/

Beograd brine o groblju u Markovcu/Crkvine/

Gradska skupština na današnjoj sednici usvojila je dva plana generalne regulacije, koji se odnose na delove opština Novi Beograd i Surčin. Prvi plan tiče se izgradnje objekata i vodova sistema daljinskog grejanja na području toplane „Novi Beograd”, a drugi se odnosi na deo privredne zone Jakovo.

Odbornici su se saglasili i sa četiri plana detaljne regulacije za sledeće zone: alternativni pristup sanitarnoj deponiji Vinča, privredne zone uz put Beograd–Pančevo, gasifikacije delova pojedinih naselja na teritoriji Voždovca, kao i za deo prostorne celine severoistočno od Batajničkog puta i regulacije groblja u Markovcu, zaseok Crkvine u Mladenovcu. Izmenjen je i dopunjen Plan detljne regulacije kompleksa između četiri ulice u Zemunu, a predloženo je i da se pristupi izradi još šest planova detaljne regulacije za delove Savskog venca, Novog Beograda, Zemuna, Surčina i Lazarevca.

Glavni gradski urbanista Milutin Folić precizirao je da je reč o četiri infrastrukturna plana, i to tri plana za privredne zone i jedan kojim se zona pretvara u mešoviti centar.

– Ovakve planove želimo, a to su oni koji podržavaju razvoj privrede i razvoj infrastrukture, kao i transformaciju nekadašnjih vojnih i sličnih objekata u centru grada u urbano tkivo, odnosno u mešovite stambeno-poslovne centre. Cilj grada jeste oživljavanje zapuštenih zona – objasnio je Folić.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *