petak , 12 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Za povraćaj para samo jedan papir godišnje

Za povraćaj para samo jedan papir godišnje

Roditelji će od decembra brže i lakše, uz samo jedan obrazac godišnje, dobijati povraćaj novca za privatne vrtiće od Grada Beograda, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On se danas sastao sa predstavnicima više od 160 privatnih predškolskih ustanova u Beogradu koje su u sistemu subvencija grada i predstavio im novi obrazac koji će roditelji čija deca borave u 240 privatnih vrtića potpisivati samo jednom i važiće dok traje rešenje umesto dosadašnjeg podnošenja dokumentacije svakog meseca.

– Ovo je jedan od boljih projekata koje je Grad Beograd imao u proteklih nekoliko godina jer je najplastičniji mogući primer osnovne, servisne funkcije gradske vlasti, pomoći građanima. Osim toga, podstakli smo i privatni sektor u oblasti predškolskih ustanova, stvorena su nova radna mesta, a sada dolazimo do sledeće faze projekta koji je već dobio značajne dimenzije, a to je jednostavnija procedura – rekao je Gak u Skupštini Beograda.

Slavko Gak je najavio da će od sledećeg meseca postupak refundacije biti značajno jednostavniji i da će roditelji biti oslobođeni obaveza mesečnog podnošenja dokumenatcije, te da će dokaze o uplati i zahteve za plaćanjem umesto roditelja lično dostavljati privatni vrtići i-mejlom.

– To će značajno ubrzati obradu podataka i plaćanje, a u sledećoj fazi ceo sistem biće onlajn – pomoću softvera kojim će se beležiti tačna dolaznost dece i koji će obračunavati iznos refundacije – poručio je Gak.

U beogradskim privatnim vrtićima Grad Beograd sufinansira boravak skoro 12.000 dece, za šta je samo u prvih deset meseci 2017. godine izdvojeno 1,6 milijardi dinara.

Preporuka

Bez penala za žene Karadjordja i kada je „smrtni slučaj“

Prva liga Srbije kada su dame u pitanju ulazi u zavrnicu. Fudbalerke Karadjordaj iz Topole …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *