petak , 19 априла 2024
Početna / Poljoprivreda / Dubonsko i kosmajsko vinogorje čeka novinare iz Evrope i SAD-a

Dubonsko i kosmajsko vinogorje čeka novinare iz Evrope i SAD-a

 

Sajam beogradskih vina održaće se od 17. do 19. novembra i na njemu će biti predstavljena isključivo vina sa oznakom geografskog porekla Beograd, saopštavaju iz Turističke organizacije Beograda.

Sajam se organizuje u cilju stvaranja brenda „Beogradsko vino” i turističkog programa „Beogradska vinska tura”, koji će pozicionirati Beograd uz druge evropske i svetske gradove koji su po ovakvim brendovima postali prepoznatljivi na turističkoj, gastronomskoj i enološkoj sceni.

U saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, ovim povodom u našem gradu boravi grupa stranih novinara iz Rusije, Austrije, Italije, Holandije i SAD koji pišu za najpoznatije svetske magazine posvećene vinima i koji će tokom boravka u Beogradu obići brojne vinarije i degustrirati vina.

Konferencija za medije održaće se sutra u 14 časova u  hotelu Radisson Blu Old Mill, a posle toga u istom prostoru nastaviće se Sajam vina na kom učestvuje oko 50 izlagača, članova Udruženja proizvođača vina sa oznakom geografskog porekla Beograd, a obuhvaćeno je pet vinogorja: avalsko, kosmajsko, dubonsko, gročansko i smederevsko vinogorje.

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, sedmo prolećno kolo

Sve se više zakuvava prvenstvena trka u okviru Prve beogradske lige grupa C. Kao lideri …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *