petak , 19 априла 2024
Početna / Privreda / Italijani nude praksu i radna mesta

Italijani nude praksu i radna mesta

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević otvorio je danas manifestaciju „Nacionalni dani malih i srednjih preduzeća” (Sajam kompanija i sajam poslovnih prilika i stručnih praksi – PMI DAY 2017). Manifesticiju organizuje najznačajnije udruženje italijanskih proizvodnih i uslužnih kompanija – Konfindustrija, a pod pokroviteljstvom Ambasade Italije u Beogradu i Grada Beograda.
U prisustvu velikog broja studenata i srednjoškolaca, Petronijević je izrazio veliku zahvalnost italijanskim privrednicima i firmama koje su otvorile svoja vrata i prezentovale nova radna mesta.

– Svaki razgovor za posao i o poslu pruža nova znanja i iskustva i tako vas čini spremnijim za tržište rada. Čekaju vas izazovi i što više budete radili na sebi biće vam lakše da nađete svoje mesto, zaposlenje i karijeru u budućnosti – poručio je Petronijević.

On je mladima napomenuo da su oni budućnost Beograda i Srbije i da veruju u sebe, kao i da će im grad biti partner na tom putu.

Na manifestaciji su se obratili i prvi sekretar i rukovodilac Odeljenja za ekonomsku, trgovinsku i naučnu saradnju Ambasade Italije u Beogradu Matijas Kleva, direktorka Konfindustrije u Srbiji Irena Brajović i predstavnica Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Marija Stamenković.

Matijas Kleva je rekao da su mala i srednja preduzeća „kostur” italijanske privrede, te da upravo njihove investicije rastu u Srbiji. Ona su bitan pokretač privrede, naveo je on, i izrazio nadu da će ovakvi skupovi biti uspešni.

Irena Brajović je kazala da je Grad Beograd veliki partner ovog udruženja, te da su sve veće potrebe industrije za novom radnom snagom, a da su mladi najveće bogatstvo i da umnogome mogu da doprinesu daljem razvoju društva. Ona je precizirala da trenutno u Srbiji posluje 160 kompanija iz Italije i da imaju nameru da razvijaju svoje poslovanje.

Marija Stamenković je podsetila na dosadašnju saradnju ministartsva i Konfindustrije na polju promocije sistema dualnog obrazovanja i preduzetništva, kao i na jačanju saradnje između obrazovnog i privrednog sistema. Ona je naglasila da je Klaster italijanskih kompanija u Srbiji otvorio svoja vrata učenicima i studentima i pružio im mogućnost i šansu da učenjem kroz rad unaprede kvalitet obrazovanja, steknu nova znanja kako teorijska tako i praktična, koja će im kasnije omogućiti da se lakše zaposle.

Na manifestaciji je sedamnaest kompanija ponudilo praksu i radna mesta.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *