ponedeljak , 4 децембра 2023
Početna / Sport / Mirko Puzović predvodi Zlatnu rukavicu

Mirko Puzović predvodi Zlatnu rukavicu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je u Starom dvoru delegaciju Bokserskog saveza Srbije povodom 60. jubilarne „Zlatne rukavice”. Finale ovog takmičenja biće održano u subotu, 25. novembra u Beogradskoj areni. Ulaz je besplatan.

Sastanku su prisustvovali predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, bivši šampioni Dragomir Vujković i Mirko Puzović, kao i aktuelnin bokser Vladan Babić.

Siniša Mali, koji je i predsednik Organizacionog odbora šezdesete „Zlatne rukavice”, rekao je da je važno da sportovi koji su dugo bili zapostavljeni konačno pronađu put do publike i medija.

– Želimo da promovišemo sport i na taj način utičemo na smanjenje nasilja i drugih negativnih pojava u društvu, naročito među mladima. Želimo da podržimo ove mlade ljude, da im pomognemo da naprave što bolje karijere i tako im damo šansu da pokažu šta znaju, ali i da budu uzor mlađim naraštajima – naglasio je Mali.

Gradonačelnik je istakao da Grad Beograd podržava svaku dobru inicijativu koja za cilj ima promovisanje sporta i zdravog načina života. Mali je rekao i da se Beograd više puta dokazao kao odličan domaćin velikim sportskim takmičenjima, za šta su dokaz uspešno organizovani Evropsko atletsko prvenstvo u dvorani, Evropsko prvenstvo u vaterpolu, Evropsko prvenstvo u futsalu…

Nenad Borovčanin naveo je da se boks nakon nekoliko decenija vratio u Beograd, te da će sada srpska prestonica biti domaćin velikim imenima svetskog boksa.

– „Zlatna rukavica” se održava od 1957. godine. To je međunarodni turnir koji će se naći i na svetskoj mapi boksa, a na kojem će učestvovati 60 takmičara iz 15 zemalja. Dva dana su kvalifikacije, a finale će biti održano u Beogradskoj areni, gde je ulaz besplatan, što je poklon Grada Beograda našim sugrađanima. Očekujemo dolazak legedni jugoslovenskog ringa kao što su Damir Škaro, Aziz Salihu, Ace Rusevski i drugi – naveo je Borovčanin.

Preporuka

Godišnji koncert KUD-a Šumadije iz Vlaške

U sali Doma kulture u Vlaški, održan je tradicionalni godišnji koncert KUD-a Šumadije iz ovog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *