sreda , 24 априла 2024
Početna / Vesti / Zvečanska je prioritet države

Zvečanska je prioritet države

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišli su danas Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj povodom Svetskog dana deteta.

Mali je istakao da su fokus Grada Beograda u protekle tri i po godine bila deca, uz podsećanje da je prvi put osnovan i Savet za prava deteta. On je dodao da je pre dva dana obišao i novo Prihvatilište za decu i omladinu, koje od 1998. godine tu delatnost obavlja u iznajmljenom prostoru.

Prema njegovim rečima, usvojen je i Akcioni plan za unapređenje predškolskog obrazovanja u gradu Beogradu, kao i Protokol o koordinaciji gradskih i republičkih službi koje brinu o deci sa ulice.

– U protekle tri godine smo rekonstruisali i obnovili tri centra za negu i boravak dece sa smetnjama u razvoju. Sa tim nećemo stati jer nam je cilj da iz dana u dan unapređujemo položaj i prava dece. Ovaj centar u Zvečanskoj primer je za to, u koji smo za poslednje tri godine izdvojili oko 12 miliona dinara – naveo je gradonačelnik.

On je posebno istakao odnos i ljubav koju zaposleni daju deci u centru u Zvečanskoj, i zahvalio je resornom ministarstvu na nikad boljoj saradnji sa Gradom Beogradom.

Ministar Đorđević podsetio je da su deca naša budućnost i da je obaveza tog ministarstva, vlade i lokalne samouprave da se bave tom populacijom.

– Narednih godina ćemo imati još vidljivije rezultate koje sprovodimo sa Gradom Beogradom, jer ćemo se truditi da sva deca imaju pravo na mirno detinjstvo. Jedna od stvari koje ćemo sprovesti naredne godine, zajedno sa Gradom Beogradom i Ambasadom Turske, jeste obnova Materinskog doma u Zvečanskoj – najavio je Đorđević.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *