petak , 19 априла 2024
Početna / Sport / Od sutra Sajam sporta

Od sutra Sajam sporta

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić najavio je da će Međunarodni sajam sporta, šesti po redu, biti održan od 24. do 26. novembra, sa željom da kroz edukaciju i zabavu motiviše najmlađe da se bave sportom i uključe u sportski život.

Udovičić je na konferenciji za novinare istakao da se ova manifestacija održava na Beogradskom sajmu pod sloganom „Srbija zemlja sporta“, dodavši da srpski sportisti iz godine u godinu beleže fenomenalne rezultate, obaraju rekorde po broju medalja, a Sajam sporta treba da bude manifestacija koja prati sva njihova dostignuća.

On je podsetio na to da je 2016. godina bila najuspešnija za srpske sportiste, koji su osvojili 38 medalja u olimpijskim sportovima, jednu više nego prošle, a tri puta više nego pre četiri godine.

Godina još nije završena, nadam se da će nas i rukometašice obradovati i da ćemo moći na kraju da se dičimo rezultatima na koje smo već svi navikli. Sportisti su naš najveći brend, najbolji ambasadori, a Srbija je apsolutno zemlja sporta, poručio je Udovičić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar izrazio je zahvalnost Vladi Srbije i resornom ministarstvu na tome što su prepoznali i podržali ideju održavanja Sajma sporta.

Bez njih i ministra ne bismo ni mogli da održimo ovu manifestaciju i svim posetiocima, posebno deci, približimo neki od sportova da bi posle toga počeli da se bave njime, što je i naš osnovni i najveći cilj, istakao je Šoštar.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *