četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Vesti / Bez većih problema na ulicama

Bez većih problema na ulicama

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da se od sinoć na ulicama Beograda nalazi 124 vozila sa skoro dve stotine radnika „Beograd-puta“. Kako je istakao u jutrošnjem uključenju za RTS, od sinoć je posuta 571 tona soli i 265 tona kamenog agregata.

– Zimska služba je još pre padavina bila u trećem stepenu pripravnosti, a otkada je sneg počeo da pada na ulicama je angažovano 70 kamiona, 22 multikar vozila, tri specijalna vozila „vili“, devet putarskih vozila i 21 utovarna mašina. Dakle, radilo se i preventivno i mislim da smo uradili dobar posao, s obzirom da osim manjih zastoja nema ozbiljnijih problema u funkcionisanju saobraćaja i gradskog prevoza – naglasio je Vesić.
On je izrazio zahvalnost radnicima „Beograd-puta“, ali i ekipama drugih gradskih preduzeća koje su stalno na terenu jer daju veliki doprinos da Beograd bude prohodan. Vesić je podsetio i da „Beograd-put“ održava skoro dve i po hiljade kilometara ulica, od čega 1.800 kilometara u prvom prioritetu što po pravilima mora da bude očišćeno u roku od četiri sata po prestanku padavina.

Gradski menadžer je najavio i da se prema prognozama očekuje snežni pokrivač od pet do deset centimetra.

– Za sada smo zadovoljni, nigde nema većih problema i sve važne saobraćajnice su očišćene. Pokazali smo da smo se dobro pripremili za sneg i zimu – ocenio je Vesić i podsetio da je Beograd nabavio 19 hiljada tona soli i dovoljne količine kalcijum-hlorida i kamenog agregata, a besplatna so je podeljena i opštinama za dalju distibuciju građanima.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *