četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Vesti / Trećina već preuzela karticu

Trećina već preuzela karticu

U ovom trenutku penzioneri mogu da koriste senior karticu u više od 120 kompanija na preko 400 prodajnih mesta, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević gostujući na RTV Studio B.

Ona je rekla da je izdato više od 120.000 kartica, što je skoro trećina od ukupnog broja penzionera u Beogradu, te da je to veliki uspeh jer se projekat senior kartice realizuje tek mesec dana.

– Mi se trudimo da animiramo što veći broj kompanija i u stalnim smo pregovorima kako bi se ovaj spisak povećao i što veći broj kompanija učlanio u senior klub. Procedura za dobijanje kartice je veoma jednostavna, može se dobiti u gradskim opštinama, klubovima za stare i potpuno je besplatna – kazala je Nataša Stanisavljević.

Govoreći o mestima gde se popusti ostvaruju, ona je precizirala da se ne izlogu tih objekata nalazi informacija sa slikom kartice tako da sugrađani odmah znaju gde mogu da dobiju popuste.

– Štampani su novi flajeri sa spiskom svih mesta gde mogu da se koriste senior kartice. Oni su istaknuti u opštinama, radnjama kao i na sajtu Grada Beograda. Stariji penzioneri kartice mogu da koriste i za članove svoje porodice, na šta smo i računali, jer su popusti organizovani i u pozorištima, Beo-zoo vrtu i drugim institucijama – rekla je Stanisavljevićeva i pozvala penzionere da podignu senior kartice i na još dva pulta Bus plus sistema, u Masarikovoj i Palmira Toljatija na Novom Beogradu.

Prema njenim rečima, svi koji bi želeli ovu karticu, mogu da pozovu besplatni kol-centar „Beokoma” na broj 0800-110-011, gde mogu da dobiju sve dodatne informacije, kao i dostavu kartice na kućnu adresu ukoliko nisu u mogućnosti da sami dođu.

Ona je napomenula da je gradska vlast u stalnoj komunikaciji sa starijim sugrađanima i da će probati da animira što veći broj banja i turističkih agencija kako bi ta vrsta ponude bila što potpunija.

Takođe, gradska sekretarka je najavila i otvaranje još jednog, 27. po redu, kluba za stare koji će se naliziti u Ulici prote Mateje na Vračaru.

– To će biti najveći klub za stare u Beogradu. Naša želja je bila da svaka opština ima najmanje jedan klub za stare, što smo i ostvarili jer je u protekle tri godine otvoreno šest klubova. Posle toga, sledi otvaranje kluba u Batajnici u opštini Zemun, a u budžetu za 2018. godinu planirano je otvaranje još dva kluba. Na taj način nastavljamo sa odgovornom socijalnom politikom – kazala je Stanisavljevićeva.

Ona je podsetila da se sva socijalna davanja iz gradskog budžeta isplaćuju na vreme i da svaki građanin kome je potrebna dodatna materijalna pomoć zna da može da očekuje tu pomoć na vreme.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *