utorak , 23 jul 2024
Početna / Vesti / Manja dugovanja za vrtiće

Manja dugovanja za vrtiće

Ukupan dug roditelja beogradskim vrtićima iznosi 123,8 miliona dinara, što je za 43,7 odsto manje u odnosu na decembar prošle godine kada su predškolske ustanove na ime neplaćenih računa potraživale 220 miliona dinara, izjavio je za „Večernje novosti” gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

– Dug je tokom godine smanjen za gotovo 100 miliona dinara i to je rezultat konstantne saradnje sa roditeljima u prethodnih godinu dana. Oni su pozitivno reagovali na iskazano razumevanje njihovog materijalnog položaja i svi koji su bili u mogućnosti postali su redovne platiše – rekao je Gak.

On je istakao da se sa roditeljima koji imaju dugovanja dogovorom nalaze načini da se ona izmire te da je ispis iz vrtića zbog neplaćenih računa tek krajnja mera kojoj se pribegava. Od početka godine, zbog tri i više neplaćenih računa iz beogradskih vrtića ispisano je 74 dece.

– Iako su predškolske ustanove tolerantne za roditelje koji su lošijeg materijalnog statusa, a postoji i opcija otplate duga na rate, imamo i slučajeve kada se mora pribeći meri ispisa – rekao je Gak.

Gak je zaključio da je odnos bez pritiskaka na roditelje rezultirao manjim ukupnim dugovanjima.

Preporuka

Kulturno-sportska manifestacija Igrale se delije

Igrale se delije je manifestacija kulturno-sportskog karaktera, koja se ove godine održava 10 put po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *