utorak , 23 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Povelja Slavku Gaku

Povelja Slavku Gaku

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak jedan je od dobitnika Povelje za doprinos u radu Škole za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović”. Ovo priznanje dodeljeno je na svečanosti povodom sto godina postojanja ove obrazovne ustanove u kojoj se školuje 140 slabovidih učenika.

Gak je školi čestitao vek rada rečima da za Grad Beograd deca sa smetnjama u razvoju nisu nevidljiva, te da je baš u ovoj školi pri kraju jedan od najznačajnijih projekata ove godine.

– Pri kraju je izgradnja prvog saobraćajnog poligona za obuku za orijentaciju i kretanje slepih i slabovidih, za šta je Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu izdvojio šest miliona dinara. Važno nam je da znate da ćete i dalje imati našu podršku – rekao je Gak sinoć u pozorištu „Madlenijanum” u Zemunu, u kome su učenici škole „Veljko Ramadanović” izveli priredbu.

On je istakao da su slabovidi učenici i njihovi profesori heroji Beograda koji su okupljenima pokazali da mogu sve.

Dobitnici povelja su i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Skupštine Grada Beograda, Sekretarijata za saobraćaj, Gradske opštine Zemun, Saveza slepih Srbije, Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Privredne komore Srbije i Opere i teatra „Madlenijanum”.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *