utorak , 23 априла 2024
Početna / Vesti / GIZ poklanja 118.ooo evra GO Mladenovac

GIZ poklanja 118.ooo evra GO Mladenovac

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) odobrili su gradskoj opštini Mladenovac besporatna sredstva od 118.000 evra za realizaciju projekta radnog angažovanja gerontodomaćica iz društveno osetljivih kategorija.

Projekat „Uspostavljanje usluge Pomoć u kući za starije i invalidne osobe, kroz radno angažovanje gerontodomaćica, žena iz društveno osetljivih kategorija“ sprovodi se u okviru GIZ i SKGO projekta „Inicijativa za inkluziju“ Projekat će biti realizovan od januara do decembra 2018. godine. Partner na projektu je Centar za zaštitu ljudskih i manjinskih prava i vrednosti „OKO“.

Sporazum o realizaciji projekta, u ime gradske opštine Mladenovac, potpisala je Suzana Vasić, član Veća zadužena za socijalna pitanja, nacionalne manjine, unapređenje i zaštitu ljudskih i manjinskih prava.

– Realizacija projektnih aktivnosti doprineće dvostrukoj dobrobiti građana opštine Mladenovac jer će teško zapošljiva kategorija stanovništva biti upošljena i znatno će se poboljšati njihova konkurentnost na tržištu rada, a sa druge strane obezbediće se starijim i inalidnim osobama da ostvare pravo na pružanje usluge Pomoć u kući, neophodne kako bi mogli da zadovoljavaju svoje svakodnevne potrebe i dnevne aktivnosti – rekla je Vasićeva.

Obuku za gerontodomaćice vršiće organizacija „Karitas“ koja poseduje akreditovani program kod Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *