petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Kovačevac stigao do Mladenovca

Kovačevac stigao do Mladenovca

Na inicijativu meštana Kovačevca i gradske opštine Mladenovac, Saobraćajno preduzeće „Lasta“ uvelo je novu Gradsku liniju 6 koja će saobraćati na svakih sat vremena između Kovačevca i Mladenovca.

Autobus na ovoj liniji polaziće na svakih sat vremena, od 06,00 do 20,00 sati, sa autobuske stanice u Mladenovcu do Kovačevca, trasom preko Palanačkog puta, kroz donji deo Kovačevca, zaseoke Jankovići i Ristići, do centra Kovačevca, zatim oko crkve i nazad preko Bataševa do Mladenovca.

Osim ove gradske linije, Dejan Mikoletić, član Nadzornog odbora preduzeća „Lasta“, rekao je da se danas pokreće i linija Mladenovac – Šepšin – Dubona – Beograd.

Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, rekao je da nova Gradska linija 6 ima veliki značaja za meštane Kovačevca.

– Veliki je značaj sa obzirom na fekvenciju i broj meštana Kovačevca. Inicijativa traje deset godina i zahvaljujući inicijativi odbornika iz MZ „Kovačevac“, Dragane Aleksendrić i Vlaste Glišića, uz pomoć gradske opštine Mladenovac, Saobraćajnog preduzeća „Lasta“ i Sekretarijata za saobraćaj grada Beograda, uspeli smo da obezbedimo sredstva za ovu liniju i mislim da će građani Kovačevca biti zadovoljni.

altTo je povezivanje Palanačkog puta, donjeg dela Kovačevca, zaseoka Jankovići, Ristići sa centralnim delom Kovačevca, dakle linija će ići oko crkve i vraćati se drugom trasom na Bataševo. Time rešavamo prevoz meštana i dela Bataševa, oko Bataševačke ulice i stočne pijace – rekao Glišić i dodao da je ove godine planirana obnova zdravstvena ambulanta u Kovačevcu kao i realizacija projekata poboljšanja vodonsabdevanja i proširenja kanalizacione mreže.

Predsednik Saveta MZ „Kovačevac“, Slobodan Petrović rekao je da se novom linijom olakšava prevoz deci koja idu u donju i centralnu školu kao i radnicima koji su do sada imali samo dva polaska, ujutru u šest sati i popodne od pola četiri, dok je odbornik Skupštine gradske opštine Mladenovac, Vlasta Glišić rekao je da je ovim realizovana dugogodišnja inicijativa meštana Kovačevca.

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *