četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Petronijević posetio gradjevinsku školu

Petronijević posetio gradjevinsku školu

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda Dragomir Petronijević posetio je danas Građevinsko-tehničku školu „Branko Žeželj”, gde je promovisao takmičenje za najbolju biznis ideju i pozvao mlade da učestvuju na njemu.

– Nastavljamo promociju takmičenja za najbolju biznis ideju u organizaciji Saveta za zapošljavanje Grada Beograda i Fondacije za mlade talente. Danas smo u Građevinsko-tehničkoj školi „Branko Žeželj”, gde sa učenicima četvrtog razreda razmenjujemo ideje i razgovaramo o tome kakvo je ovo takmičenje. Motivišemo ih da svoje biznis ideje stave na papir i učestvuju na takmičenju. Nastavljamo da radimo sa mladima, da im omogućimo uslove i pomognemo da svoje ideje razviju u svom gradu – rekao je Petronijević.

On je podsetio da je prva nagrada 500.000 dinara, druga 300.000, treća 200.000, a najbolji inovatori će dobiti mesto u Naučno-tehnološkom parku Beograd, gde će godinu dana moći besplatno da koriste prostorije za svoj rad.

– Naš posao je da stvaramo uslove da mladi i talentovani ljudi razvijaju svoj talenat u svom gradu i svojoj zemlji, ali isto tako da im stvorimo uslove da i ostanu u njoj – istakao je Petronijević.

Direktor škole Aleksandar Rakićević rekao je da ova srednja stručna škola postoji od 1924. godine, kao i da već godinama unazad obrazuje građevinske tehničare. Jedan deo njih se zapošljava u oblasti geodezije i građevinarstva, a jedan ide dalje na Građevinski ili Arhitektonski fakultet.

– Ovo je svakako jedna dobra akcija uprave Grada Beograda jer inspiriše učenike da imaju svoje ideje vezane za preduzetništvo. Očekujem da će moji učenici biti motivisani da svoje ideje stave na papir i konkurišu jer to je prvi korak. Treba da veruju u sebe i da se ne obeshrabre ako ne budu uspeli odmah, a primeri njihovih vršnjaka koji su uspeli može samo da ih motovišu da ne odustanu – rekao je Rakićević.

Prijave za konkurs za najbolju biznis ideju mogu da se šalju do 5. februara, do 15 časova, na adresu Trg Nikole Pašića 6.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *