subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Bolja zaštita za vrtiće

Bolja zaštita za vrtiće

Trenutno stanje u beogradskim vrtićima je dobro, ali želimo moderniji sistem zaštite za oko 60.000 dece koja borave u predškolskim ustanovama, ocenio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

On je, gostujući na Studiju B, rekao da će zbog toga u sve vrtiće do kraja godine biti uvedeni panik-tasteri kojima će se umrežiti sve hitne službe za intervencije.

– Lično sam insistirao na tome da sistem zaštite u vrtićima mora da se modernizuje jer moramo i da olakšamo posao ljudima koji se bave našom decom kako bi ona bila bezbednija, što je najznačajnije – rekao je Gak.

On je istakao i da se zaposleni u predškolskim ustanovama bave jednim od najodgovornijih poslova zbog čega je zahvalan razumevanju gradonačelnika da se njima poveća plata 10,89 odsto.

– Da bi se to desilo, morate da imate stabilne prihode Grada Beograda, i oni to zaslužuju –  rekaoje Gak.

On je rekao i da će grad nastaviti da otvara nova mesta u vrtićima, ali pre svega adapatacijom prostora, što je za sada dalo dobre rezultate.

– To je dobar model, nećemo više skupe investicije, već racionalnije korišćenje prostora – rekao je Gak.

On je najavio i još nekoliko novih mogućih vrtića u prostorima koja će za adaptaciju ustupiti Vojska Republike Srbije i Ministarstvo odbrane, o čemu su pregovori u toku.

Gak je istakao da pritisak na beogradske predškolske ustanove ne jenjava uprkos činjenici da je u ovom trenutku, zajedno sa brojem mesta u privatnim vrtićima koje subvencioniše grad, predškolskim obrazovanjem obuhvaćeno više od 70.000 dece.

– Očekujem da u narednom periodu kroz sradnju sa opštinama, a onda i sa vojskom, nastavimo da otvaramo nova mesta – zaključio je Gak.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *