četvrtak , 18 априла 2024
Početna / Sport / Fudbal / Goran Spasojević potpredsednik FS Beograda

Goran Spasojević potpredsednik FS Beograda

Održana treća redovna sednica Skupštine FS Beograda 52. saziva

U sali GCFK “Stari DIF” održana je treća redovna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Beograda 52. saziva za mandatni period 2016-2020. godine. Sednicom je predsedavao predsednik FS Beograda Dušan Mrakić. Skupština je po novom Statutu FS Beograda zasedala u novom sastavu a prisustvovalo je trideset i četiri od ukupno četrdeset jednog delegata koliko čini pun sastav Skupštine FSB.

Na početku rada predsednik Dušan Mrakić je pozdravio sve prisutne delegate i goste koji su prisustvovali ovom zasedanju, a zatim su izabrana radna tela Skupštine FSB, posle čega je zasedala Verifikaciona komisija čiji predsednik Dejan Nedić je saopštio da postoji kvorum i odmah zatim pročitao sastav Skupštine FSB.

Delegati su verifikovali mandate članova Skupštine FS Beograda 52. saziva za mandatni period 2016-2020. godina, pa je predesednik Dušan Mrakić, pošto je usvojen zapisnik sa prethodnog zasedanja održanog 14. decembra 2017. godine, kroz sledeću tačku dnevnog reda pojasnio da je donošenje novog Statuta FSB dovelo do primene člana 47 koji se odnosi na to da se moraju promeniti potpredsednici Skupštine FS Beograda Bojan Stević i Miodrag Janković. Predložena su i dva nova potpredsednika i to Željko Popović i Goran Spasojević, što su delegati usvojili jednoglasno.

Iz istih razloga promenjen je i sastav Izvršnog odbora FS Beograda, pa je, posle jednoglasne podrške delegata Skupštine FSB, ovaj organ saveza dobio tri nova člana i to Bojana Stevića, Ivicu Ilijeva i Nenada Stanojevića. Na taj način Izvršni odbor FS Beograda ponovo broji jedanaest članova.

U nastavku zasedanja usvojene su izmene i dopune Poslovnika o radu Skupštine FSB, Izveštaj o radu FS Beograda sa finansijskim izveštajem uz Zaključak komisje FSB za materijalno-finansijsko poslovanje za 2017. godinu, Izveštaj Nadzornog odbora FSB, Izveštaj o utrošku budžetskih sredstava FS Beograda za 2017. godinu i izveštaji strukovnih organizacija FSB (sudijske i trenerske) za 2017. godinu.

Uvodne napomene u ovoj tački dnevnog reda dao je generalni sekretar FS Beograda Mirko Gluščević.

Na kraju sednice Mirko Gluščević je delegate upoznao i sa planovima za tekuću 2018. godinu, pa su jednoglasno usvojeni Plan i program rada FSB sa kalendarom aktivnosti za 2018. godinu, Finansijski plan FSB za 2018. godinu, kao i Plan utroška budžetskih sredstava za 2018. godinu.

Preporuka

Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira Vojinovića

U Svečanoj sali GO Zvezdara održana je promocija knjige Sveta Gora i Svetogorci, autora Slavomira …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *