petak , 12 априла 2024
Početna / Privreda / Konkurs za sufinansiranje preduzetništva i zapošljavanja
Gradski sekretar Milinko Veličković

Konkurs za sufinansiranje preduzetništva i zapošljavanja

Sekretarijat za privredu raspisao je danas javni konkurs za sufinansiranje programa od javnog interesa iz oblasti promocije preduzetništva i zapošljavanja na teritoriji grada Beograda za 2018. godinu.

Prema rečima sekretara za privredu Milinka Veličkovića, konkurs je otvoren do 1. marta, a ukupno izdvojena sredstva iznose 12 miliona dinara.

– Maksimalni pojedinačni iznos finansijskih sredstava je do 80 odsto ukupnih troškova, a ne više od 1.000.000 dinara. Pravo učešća na konkurs imaju dobrovoljne i nevladine nedobitne organizacije, zasnovane na slobodi udruživanja više fizičkih ili pravnih lica, osnovane radi ostvarivanja i unapređenja određenog zajedničkog ili opšteg interesa, koje nisu zabranjene Ustavom ili zakonom – istakao je Veličković.

On je podsetio da programi sa kojima se konkuriše moraju ispunjavati neki od sledećih ciljeva, a to su realizacija programa prekvalifikacija i obuka u cilju povećanja zaposlenosti, promocija zapošljavanja lica iz kategorije teže zapošljivih, primena novih tehnologija u cilju promocije preduzetništva.

– Pored toga, cilj je i realizacija programa stručne prakse, promocija osnivanja klastera i biznis inkubatora, promocija preduzetništva kao prihvatljivog načina ekonomskog aktivizma, promocija privatnih inicijativa koje za svrhu imaju povećanje zaposlenosti, prezentacije i realizacija kreativnih, inovativnih i stvaralačkih ideja i preduzetničkih veština, pospešivanje razvoja partnerstva između profitnog i neprofitnog sektora, kao i povećanje mogućnosti zapošljavanja.

Javni konkurs sa prijavom može se naći na zvaničnom sajtu Ggrada Beograda www.beograd.rs  (rubrika Gradski oglasi, konkursi, tenderi).

Preporuka

Prva beogradska liga grupa C, šesto prolećno kolo, najava

Za vikend se igraju i utakmice šestog prolećnog kola Prve beogradske lige grupa C. Datum …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *