sreda , 29 maj 2024
Početna / Vesti / Novo ruho Prihvatilišta za decu i mlade

Novo ruho Prihvatilišta za decu i mlade

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na adaptaciji i rekonstrukciji objekta u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari, koji će po okončanju radova biti dom Prihvatilišta za decu i mlade.

Događaju je prisustvovala sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, kao i predsednik opštine Zvezdara Miloš Ignjatović.

Mali je istakao da Beograd od 1998. godine nema adekvatan prostor za Prihvatilište, ali da će do kraja avgusta srpska prestonica imati najmoderniji objekat ove namene u regionu.

–  Ovo je obilazak druge faze radova na izgradnji Prihvatilišta za decu i omladinu. To je za nas krucijalna institucija socijalne zaštite i način na koji se pokazuje briga o deci i mladima kojima je naša pomoć najpotrebnija. Beograd od 1998. godine nema adekvatan prostor za Prihvatilište, pošto iznajmljujemo prostor od 250 kvadratnih metara – rekao je Mali.

Gradonačelnik je naglasio činjenicu da je novi objekat Prihvatilišta mnogo veći sa više od 1.700 kvadratnih metara.

–  Prva faza radova završena je u decembru, urađeni su krov i fasadna stolarija, a  trenutno se obavljaju radovi na ugradnji lifta i elektro-instalacijama. Radovi će biti završeni u julu ili avgustu ove godine, kada će Beograd imati najmodernije i najbolje Prihvatilište, ne samo u Srbiji, već i u regionu – dodao je Mali.

Kapacitet novog Prihvatilišta biće 48 korisnika, naveo je gradonačelnik, ali uz mogućnost razdvajanja po grupama u zavisnosti od problema sa kojima se susreću.

–  Tako ćemo imati mogućnost da na pravi način pristupimo rešavanju njihovih problema. Meni je ovo jedno od najvažnijih obećanja, kada smo pre dve godine rekli da ćemo pronaći adekvatan prostor i napraviti novo Prihvatilište. U ovoj zgradi će biti i Svratište, koje će Beograd imati po prvi put. Svratište će imati kapacitet od 30 korisnika i to je pravi pokazatelj odgovorne socijalne politike grada Beograda – zaključio je Mali.

Rukoviodilac Prihvatilišta Danijela Stajković je istakla da je zadovoljna dinamikom radova i naglasila važnost spremnosti društva da rešava probleme dece bez roditeljskog staranja.

–  Važno je sa budemo tu za decu koja prolaze kroz najteže trenutke. Deci koja napuste porodice, jedno lepo i sigurno mesto u svakom slučaju olakšava kontakt sa novom sredinom. Prihvatilište je mesto u kojem bi oni trebalo da pronađu bolje životno okruženje i nastave sa razvojem. Ovde će biti smeštena deca uzrasta od sedam do 18 godina – rekla je Danijela Stajković.

Preporuka

OŠ Sveti Sava i Momčilo Živojinović dobile na poklon rekvizite i lopte

Grede, strunjače, kozlić, odskočne daska, lopte i još neke rekvizite doneo je danas Ministar sporta …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *