petak , 29 марта 2024
Početna / Poljoprivreda / Poljoprivredna tribina u Duboni

Poljoprivredna tribina u Duboni

Kako je rečeno na tribini u Duboni, grad Beograd je ove godine opredelio 180.000.000 dinara podsticajnih sredstava za kupovinu poljoprivredne mehanizacije, priplodnih junica, protivgradnih mreža, sistema za navodnjavanje, plastenika, košnica i opreme za pčelarstvo.

Predstavnici gradskog Sekretarijata za privredu, rekli su da su javni pozivi raspisani kao i da se formalno ne razlikuju od prošlogodišnjih konkursa. Ove godine podsticajna sredstva veća za 50 odsto nego u 2017. godini. Subvenvcije će kao i prošle godine biti 80% od cene kupljenog materijala. Jedna od novina je da 2018. godine neće biti u programu podsticaja kupovina traktora, već će se konkurs za mehanizaciju odnositi na priključne mašine.

Predstavnici gradskog Sekretarijata za privredu – Uprave za poljoprivredu upoznali su mladenovačke poljoprivrednike sa detaljima, uslovima i kriterijumima dodele podsticanjih mera za razvoj poljoprivrede preko gradskih konkursa za voćarstvo i povrtarstvo, mehanizaciju, pčelarstvo i stočarstvo ali i preko IPARD fondova.

altTribinu je otvorila Gordana Dimitrijević Bjeličić, član Veća zadužena za poljoprivredu koja je pozdravila učesnike koji su se okupili uprkos lošem vremenu što svedoči o velikom interesovanju poljoprivrednika za ovaj vid podsticaja. Ona je istakla da, imajući u vidu sredstva dobijena prošle godine, mladenovački poljoprivrednici mogu i ove godine da se nadaju uspešnom ishodu konkursa za koje se odluče da apliciraju. Osim konkursa za navedene oblasti, iz grada Beograda su najavili i programa odlaska na poljoprivredne sajmove i izložbe kao i besplatne programe obuke.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *