petak , 29 марта 2024
Početna / Turizam / Mladenovac i Topola lideri turizma u Srbiji

Mladenovac i Topola lideri turizma u Srbiji

Na 11. Susretima organizatora manifestacija, gradska opština Mladenovac dobila je nagradu „Turistička slagalica 2017“ u kategoriji najuspešnija lokalna samouprava stub podrške organizatorima manifestacija u 2017.

Na završnom delu ovogodišnjeg Susreta organizatora manifestacija, koji je održan 2. i 3. marta na Zlatiboru, Milanka Cvetković, predsednica Udruženja „Turizam i Manifestacije Srbije“ (TIM Srbije) proglasila je najbolje u manifestacionom turizmu, na osnovu broja glasova sa anketnih listića koje su popunili i predali svi prisutni učesnici.

Gradska opština Mladenovac nagrađena je u kategoriji „Najuspešnija lokalna samouprava – stub podrške organizatorima manifestacija“. Član Veća zadužen za kulturu, Zoran Jocić, primio je nagradu i ime gradske opštine Mladenovac i zahvalio se organizatorima i učesnicima koji su prepoznali trud opštine Mladenovac koja je u 2017. godini podržala 35 turističkih, sportskih, kulturnih i privrednih manifestacija.

altKulturno umetničko društvo „Šumadija“ iz Vlaške dobilo je drugu nagradu u kategoriji „Najbolji promo-film o manifestaciji“.

Susret organizatora manifestacija 2017/2018. organizovalo je Udruženje „Turizam i Manifestacije Srbije“ (TIM Srbije), u saradnji sa Visokom turističkom školom iz Beograda i Turističkom organizacijom Zlatibor. Pod sloganom „Kreirajmo budućnost manifestacija u Srbiji zajedno“, na ovom dvodnevnom stručnom skupu okupili su se predstavnici Vlade Srbije i AP Vojvodine zaduženi za turizam, predstavnici TOS-a, TOV-a, TOB-a i drugih turističkih organizacija po mestima, organizatori manifestacija, predstavnici turističkih agencija i prevoznici, hotelijeri i ugostitelji, proizvođači suvenira kao i ugledni stručnjaci, profesori, predstavnici SANU.

 

Nagrada TURISTIČKA SLAGALICA 2017 dodeljena je u sledećim kategorijama:

 

1. Za najuspešniju tradicionalnu manifestaciju u 2017: DANI BANICE – Bela Palanka

2. Za najuspešniju novu manifestaciju u 2017: TANDERBAL – festival na Tisi – Bečej

3. Za zaslužnog pojedinca u oblasti manifestacionog turizma za 2017: LJILJANA TODOROVIĆ – TO „Oplenac“, Topola

4. Za najuspešniju lokalnu samoupravu – stub podrške organizatorima manifestacija u 2017: Beograd (GO MLADENOVAC)

5. Za najbolji promo-film o manifestaciji:

– Prvo mesto: DEČIJI ĐURĐEVDANSKI KARNEVAL – Kragujevac
– Drugo mesto: MEĐ. FESTIVAL FOLKLORA U SELU VLAŠKA – Mladenovac
– Treće mesto: OPLENAČKA BERBA GROŽĐA – Topola

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *