četvrtak , 25 априла 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / „Igrale se delije“ i ove godine

„Igrale se delije“ i ove godine

 

Udruženje građana „Igrale se delije“ raspisuje Drugi pesnički konkurs posvećen pesniku Miloradu Petroviću Seljančici. Konkurs je otvoren od 20.03.2018. do 05.06.2018.godine.

Odlukom UG „Igrale se delije“ tema ovogodišnjeg konkursa je liturgijski slogan „Radujte se i veselite se“. Pred autorima je zadatak da pišu o veselju i radosti kao plodovima vere, neprolaznog, čovekoljublja, bogoljublja, pravoslavlja. Konkurs obuhvata dve kategorije: kategoriju učenika osnovnih i srednjih škola i kategoriju odraslih.

Pesnikinje i pesnici šalju do pet pesama, adresu, broj telefona i kratku biografiju na
elektronsku adresu: igralesedelijekonkurs@gmail.com
Učenici pored kontakt podataka i biografije šalju tačan naziv škole i razred koji pohađaju.

Pesme ne smeju biti objavljivane u štampanoj ili elektronskoj formi. Udruženje građana „Igrale se delije“ ne snosi odgovornost za eventualno kršenje zakona o autorskim pravima i njegovu zloupotrebu. Autorski prilozi se ne honorarišu. Od pristiglih radova biće izabrane po tri najbolje pesme u kategorijama I-IV razred, V-VIII razred, kao i po tri najbolje pesme iz kategorije srednjoškolaca i odraslih.

Pobednički i odabrani radovi biće štampani u zborniku. Nagrađeni autori (plaketa + knjiga) kao i autori zastupljeni u zborniku biće pozvani da učestvuju na završnoj manifestaciji „Igrale se delije“ koja će se održati krajem jula u Velikoj Ivanči (opština Mladenovac) u okviru manifestacije „Mladenovačko kulturno leto“.

 

Udruženje građana „Igrale se delije“, Velika Ivanča, Mladenovac.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *