utorak , 23 априла 2024
Početna / Vesti / Parkirališta na dnevnom redu

Parkirališta na dnevnom redu

Posle drugog sastanka radne grupe za izradu novog projekta parkirališta, predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, objasnio je dokle se stiglo sa poslom uređenja ove komunalne delatnosti.

Glišić je izjavio da je gradska opština Mladenovac preko radne grupe ušla u posao izrade novog projekta parkirališta na teritoriji naše opštine što je uslov za uređenje ove komunalne delatnosti. On je istakao da će u izradi projekta opština Mladenovac imati pomoć Sekretarijata za saobraćaj grada Beograda.

– Shodno izradi projekta parkirališta znaće se da li ćemo osnovati novo javno preduzeće ili ćemo ovu komunalnu delatnost poveriti nekom našem javnom preduzeću. Ideja je da u sklopu projekta imamo i mesta za javne garaže, takođe i da obezbedimo što više parking mesta. Moramo se u ovom poslu voditi i poštovanjem aktuelnih zakona koji uređuju ovu oblast jer prethodna firma koja je radila ovaj posao nije radila na zakonit i opravdan način. Bavićemo se društvenom odgovornošću, neće nam biti prioritet naplata, otimanje novca od građana već uređenje komunalne delatnosti, uređenje centra grada, jedan nov urbanistički plan uređenja šetališta i mislim da će građani biti zadovoljni. Mi se nadamo da će ovaj posao biti završen u naredna dva meseca, obaveštavaćemo građana redovno o svim naši koracima tako da će biti upoznati sa tokom celog posla.

Podsetio bih da je ugovor rakinut zato što je naplata parkirališta, što je bila samo obaveza „Metroparkinga“, predata trećem preduzeću i to je bio uslov raskida. Samim proširanjem ugovora, potpisivanjem raznih aneksa od strane vlasti koja je vodila opštinu 2013. godine, taj ugovor je postao dosta štetan za građane opštine Mladenovac – rekao je Glišić.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *