četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Kultura i obrazovanje / Osiguranje za svu decu

Osiguranje za svu decu

U narednih godinu dana oko 60.000 dece u beogradskim vrtićima biće 24 časa pokriveno osiguranjem u slučaju nezgoda i u vreme kada ne borave u kolektivu, izjavio je sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Ugovor za osiguranje dece upisane u vrtiće grada Beograda i učenika beogradskih srednjih škola za vreme praktične nastave potpisan je sa Dunav osiguranjem na period od godinu dana u iznosu od 10.223.374 dinara bez poreza na premije neživotnog osiguranja.

– Osiguravajuća kompanija izabrana je tokom otvorenog postupka javne nabavke na koji su se javile tri osiguravajuće kompanije, a ugovor je potpisan sa najpovoljnijim ponuđačem. Kriterijum je bila najniža cena i drago mi je da smo uslugu osiguranja dobili za oko 1,5 miliona dinara jeftinije u odnosu na prošlu godinu kada smo za osiguranje dece izdvojili 11,7 miliona dinara – rekao je Gak za Večernje novosti.

On je dodao da je svaka ušteda važna jer se taj novac može preusmeriti na druge potrebe.

Osiguranje dece pokriva slučajeve smrti usled nezgode kada premija iznosi 250.000 dinara, slučajeva trajnog inaliditeta kada premija iznosi 200.000 dinara i 70.000 dinara za troškove lečenja.

Gak je istakao i da  je u postupku izbor osiguravajuće kuće i za osiguranje imovine vrtića i škola, za čim postoji podjednaka potreba budući da je imovina vrtića često na meti vandala.

Paralelno sa tim, istakao je Gak, do kraja godine imovina vrtića biće dodatno zaštićena panik tasterima i alarmnim sistemima koji će policiju obaveštavati o neovlašćenim ulascima u dvorišta i u zgrade vrtića jer su štete od toga velike.

Preporuka

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Danas su predstavnici GO Mladenovac i udruženje boraca položili vence, povodom 24. marta dana bombardovanja, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *