sreda , 24 априла 2024
Početna / Vesti / Četvrti mesec projekta pomoći u kući

Četvrti mesec projekta pomoći u kući

 

Projekat pomoći u kući za starije i invalidne osobe na kojem je angažovano četrnaestoro gerontodomaćica i domaćina ušao je u četvrti mesec realizacije.

Prema rečima Suzane Vasić, člana Veća zadužene za socijalna pitanja, nacionalne manjine
unapređenje i zaštitu ljudskih i manjinskih prava, na projektu je radno angažovano 12 žena i dva muškarca koji su posle obuke za gerontodomaćice i domaćine počeli da obilaze 60 korisnika sa teritorije naše opštine. Korisnike redovno obilaze i lekari iz Doma zdravlja Mladenovac.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) odobrili su gradskoj opštini Mladenovac besporatna sredstva od 118.000 evra za realizaciju projekta radnog angažovanja gerontodomaćica iz društveno osetljivih kategorija. Projekat „Uspostavljanje usluge Pomoć u kući za starije i invalidne osobe, kroz radno angažovanje gerontodomaćica, žena iz društveno osetljivih kategorija“ sprovodi se u okviru GIZ i SKGO projekta „Inicijativa za inkluziju“. Projekat se realizuje do decembra 2018. godine.

Gradska opština Mladenovac ovaj projekat realizuje u saradnji sa Centrom za zaštitu ljudskih i manjinskih prava i vrednosti „OKO“, Centrom za socijalni rad u Mladenovcu, Centrom za podršku i inkluziju iz Beograda i Udruženjem „Karitas“ iz Šapca.
Projektom je obuhvaćeno 60 korisnika, uglavnom sa liste Centra za socijalni rad odeljenja u Mladenovcu.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *