petak , 29 марта 2024
Početna / Vesti / Sredstva protiv komaraca i krpelja bezbedna za ljude i životinje

Sredstva protiv komaraca i krpelja bezbedna za ljude i životinje

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine sprovodi tretmane za suzbijanje komaraca i krpelja na teritoriji grada Beograda. Sredstva koja se koriste su registrovana od Ministarstva za zaštitu životne sredine i bezbedna su za ljude i životinje. Akcije se sprovode od ranog proleća do jeseni, u vreme kada je najveća aktivnost krpelja i komaraca. Pošto su krpelji prenosioci uzročnika lajmske bolesti, a komarci prenosioci uzročnika groznice Zapadnog Nila, od velikog je značaja kontrola njihove populacije jer se na taj način stanovništvo štiti od zaraznih bolesti.

Zbog toga Zavod za biocide apeluje na građane da omoguće nesmetan rad njihovim ekipama, a pčelare da prate obaveštenja koja se šalju u javnost i da preduzimaju potrebne mere kako bi zaštitili pčele. Poseban apel upućen je pčelarima koji su postavili košnice na javnim zelenim površinama, u parkovima i spomen-parkovima da obezbede nesmetan rad ekipama ovog zavoda.

Informacije o planiranim aktivnostima Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju mogu da se pronađu na sajtu www.biocidi.org.rs ili na sajtu Grada Beograda (www.beograd.rs).

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *