subota , 20 априла 2024
Početna / Vesti / Sutra protiv komaraca i u Mladenovcu

Sutra protiv komaraca i u Mladenovcu

Ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju vršiće sutra, 7. juna, u ranim jutarnjim satima suzbijanje odraslih formi komaraca na teritoriji opština Čukarica, Savski venac, Zvezdara i Stari grad, dok će se istog dana, od 18.30 časova sprovesti na teritoriji opština Novi Beograd i Surčin.

Tretiranje će biti obavljeno ukoliko vremenske prilike dozvole, a iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju apeluju na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana. Na sajtu ovog zavoda nalaze se detaljne mape lokacija na kojima je planirano suzbijanje odraslih formi komaraca.

Ekipe Zavoda sprovešće sutra,  07. juna,  akciju suzbijanja krpelja na javnim zelenim površinama.

Tretiraće se zelene površine Ade Ciganlije, potez od Pančevačkog mosta do Crvenke, od Pančevačkog mosta do Malog raja, Ade Huje, Mirijevskog venca, Zvezdarske šume, Grocke, Lazarevca, Mladenovca, Bojčinske šume, SC Surčin, Stepinog gaja i Banjičke šume u periodu od 9-16 časova.

Tretman je planiran ukoliko vremenske prilike dozvole. Iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju apeluju na građane da njihovim ekipama omoguće nesmetan rad. Takođe, upućen je apel pčelarima da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *