utorak , 5 марта 2024
Početna / Poljoprivreda / Beograd subvencioniše 106 voćara i povrtara sa 50 miliona

Beograd subvencioniše 106 voćara i povrtara sa 50 miliona

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o dodeli finansijskih sredstava za razvoj voćarstva i povrtarstva sa predstavnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa terotorije grada Beograda.

On je istakao da se na javni poziv prijavilo 161 poljoprivredno gazdinstvo, od kojih će 106 danas potpisati ugovore za dobijanje sredstava.
Beograd ima oko 230.000 hektara poljoprivrednog zemljišta, od kojih je 150.000 hektara obradivo, podsetio je Veličković u konferencijskoj sali Gradske uprave Grada Beograda.

– Sekerarijat za privredu Grada Beograda, u čijoj se nadležnosti nalazi i sektor za poljoprivredu je to prepoznao i svake godine izdvaja sve više sredstava za tu oblast. Prošle godine je obezbeđeno za subvencije 120 miliona dinara, dok je ove godine povećan iznos na 180 miliona dinara u okviru četiri javna poziva. Sredstva su dodeljena za nabavku poljoprivredne mehanizacije i priključnih mašina, zatim za oblast pčelarstva, stočarstva, kao i za oblast voćarstva i povrtarstva – naveo je Veličković.

On je precizirao da se voćarstvo i povrtarstvo subvencioniše sa 50 miliona dinara, koji su namenjeni za nabavku plastenika – sa i bez sistema za zalivanje, kao i za nabavku protiv-gradnih mreža.

– Posebno mi je zadovoljstvo jer smo ove godine povećali izdvajanja, posebno za mlade ljude – nosioce poljoprivrednih gazdinstava koji u konkursu imaju prednost na bodovnoj listi. A sve sa ciljem da što više mladih ljudi zadržimo na selu – zaključio je resorni sekretar.

Preporuka

Dva zlata u Tuzli za Mladenovac

Na Medjunarodnom karate turniru u Tuzli, koji je okupio 500 takmičara, karatisti KK Mladenovac su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *