četvrtak , 25 априла 2024
Početna / InfoM TV / Stočarima po 100 litara nafte/video/

Stočarima po 100 litara nafte/video/

Na žitno stočnoj pijaci održana je Revijalna izložba goveda simentalske rase. Na izložbi je dvadeset odgajivača iz opštine Mladenovac predstavilo 42 grla.

Izložbu su organizovali Udruženje stočara simentalske rase, gradska opština Mladenovac i Poljoprivredna stručna i savetodavna služba Mladenovac. Na ovogodšnjoj izložbi nije bilo ocenjivanja i klasiranja krava već je predstavljen genetski potencijal mladenovačkog govedarstva, odnosno mlečnost krava koja je već godinama među najboljima u Srbiji.

Otvarajući izložbu, predsednik opštine Vladan Glišić, rekao je da posle niza godina ponovo organizovana izložba goveda.

– Posle dugog niza godina uspeli smo da organizujemo jednu revijalnu izložbu, da spojimo naš narodni melos i dobra grla. Zahvalio bih se svim izlagačima koji su danas izveli svoju stoku, takođe zahvalio bih se i Poljoprivrednoj stručnoj i savetodavnaj službi, Udruženju stočara i svima koji su pomogli ovu manifestaciju. U ime gradske opštine Mladenovac mogu da kažem da ćemo iduće godine uložiti puno više sredstava, radićemo dosta ozbiljnije da se vratimo u ono vreme kada smo organizovali izložbu koja se ocenjivala – rekao je Glišić.

Preporuka

Veliko priznanje Milanu Mirčiću, nagrada grada Beograda

Mladenovčanin Milan Mirčić dobio je danas veliko priznanje, nagradu grada Beograda za 2023 godinu iz …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *