ponedeljak , 5 јуна 2023
Početna / Vesti / Lažne dojave o podmetnutim bombama

Lažne dojave o podmetnutim bombama

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić apelovao je da se pooštre zakonski propisi i strožije kazne lica koja uzbunjuju građane lažnim dojavama o postavljanju bombe na različitim lokacijama u gradu.

Gostujući na TV „Studio B”, on je izjavio da je rano jutros policija dobila dojavu da su postavljene bombe u zgradama Skupštine grada na Trgu Nikole Pašića i Ulici Dragoslava Jvanovića kao i u Domu Narodne skupštine.

– Ispostavilo se da su prijave bile lažne. Jutros rano, predstavnici službi bezbednosti bili su na terenu i koordinisanom akcijom, policija i antidverzivne jedinice  pregledale su sve zgrade, nakon čega su zaposleni mogli da se vrate na posao – rekao je Vesić.

On je naglasio da ljudi koji tako nešto rade moraju da budu oštro kažnjavani i u tom smislu bi trebalo da se menja zakon.

– To nije običan telefonski poziv, već je u pitanju širenje lažnih vesti i ugrožavanje bezbednosti ljudi. Tako se nanosi i velika materijalna šteta jer zaposleni koji rade u ovim institucijama moraju da izađu iz zgrade dok se prostorije ne pregledaju. Kada neko zbog toga bude ozbiljno kažnjen i bude otišao u zatvor, to više neće ponoviti – istakao je Vesić, koji je dodao da je potrebno pooštriti kazne jer niko ne može da se igra sa bezbednošću građana.

Preporuka

Kazne na terenima Beogradske zone

Fudbalski savez Beograda nastavlja sa sprovođenjem oštre politike protiv neregularnosti u takmičenjima pod ingerencijom FSB …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *