nedelja , 5 маја 2024
Početna / Sport / Medjunarodni Sajam sporta

Medjunarodni Sajam sporta

Međunarodni sajam sporta, sedmi po redu, svečano je danas otvoren pred više hiljada mališana u Hali 1 Beogradskog sajma, a Grad Beograd je na štandu Sekretarijata za sport i omladinu predstavio beogradski sport.

Sajam sporta, koji se održava pod sloganom „Put uspeha”, otvorio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u društvu predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka i proslavljenog fudbalera Dejana Stankovića, a u ime Sekretarijata za sport i omladinu otvaranju je prisustvovala v.d. sekretara Dragana Belojević.

– Podržavamo održavanje sajma sporta kao sportsku manifestaciju koja za cilj ima promociju svih sportskih grana i demonstraciju sportskih veština naših poznatih sportista. Kao potvrda tome jeste činjenica da Sekretarijat za sport i omladinu ima svoj štand na kome organizuje sportsko-rekreativni program za naše najmlađe sugrađane. Naš cilj jeste da se što više dece bavi sportom, tako da ćemo nastaviti sa još većim ulaganjima u školski sport, kako bi kod dece stvarali zdrave životne navike – istakla je Belojevićeva.

Ministar Udovičić istakao je da je sport put uspeha i otkrio da su se čak 45 puta u olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama srpski sportisti našli na podijumu u 2018. godini.

– Sportisti su pravi ambasadori zemlje. Ove godine nikada više nismo imali medalja i infrastrukturnih projekata – rekao je Udovičić i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić što isplate nagrada za sportiste ne kasne nijedan minut.

Aktuelni olimpijski šampion u rvanju i prvi čovek ŠS Davor Štefanek zahvalio je MOS-u na podršci, a trofejni fudbaler Dejan Stanković, koji je 103 puta nosio dres sa državnim grbom, dodao je da mu je čast što prisustvuje takvoj sportskoj manifestaciji.

Otvaranju su prisustvovali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Sajam sporta traje od danas do nedelje, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Preporuka

Oproštajna Skupština GO Mladenovac

Danas je održana Skupština GO Mladenovac, imala je šest tačaka dnevnog reda i trajala je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *