sreda , 24 априла 2024
Početna / Vesti / Nova smećarka za Mladenovac

Nova smećarka za Mladenovac

JKP „Mladenovac“ kupilo je novu smećarku zapremnine 16 kubika. Vrednost investicije je 24 miliona dinara, a kupovinu su finansirali grad Beograd, gradska opština Mladenovac i JKP „Mladenovac“.

Prema rečima Vladete Lučića, direktora JKP „Mladenovac“, ovo je druga smećarka koju je u proteklih mesec dana nabavilo ovo preduzeće.

– Prošla smećarka koja je stigla pre mesec dana je zapremnine 7 kubika i nju ćemo koristiti za iznošenje smeća u uskim ulicama. Sada smo nabavili novu smećarku koja je zapremine 16 kubika. Osnovno vozilo je „Mercedes“, a nadgradnja „Faun“ renomiranog proizvođača komunalne opreme. Vrednost investicije je 24 miliona dinara. Za sledeću godinu planiramo nabavku dva ili tri nova vozila. Obe smećarke znače dosta s obzirom da su ove koje imamo stare u proseku preko dvadeset godina tako da ćemo znatno poboljšati vršenje naše usluge prema građanima.

Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, rekao je su posle dugog niza godina obezbeđena sredstva za kupovinu smećarke.

– Posle dugog niza godina obezbeđena su sredstva i kupljena je smećarka kako bi se poboljšalo delovanje JKP „Mladenovac“. Sa nabavkom nove smećarke potrudićemo se da proširimo program iznošenja smeća, a u planu je iznošenje smeća iz mesnih zajednica Šepšin i Velika Krsna. Zahvalio bih se rukovodstvu grada Beograda što je prepoznalo potrebe građana opštine Mladenovac i u prošloj godini kroz jednu donaciju obezbedilo jedan deo sredstava za ovu smećarku. Drugi deo sredstava je obezbedila opština Mladenovac, a treći deo JKP „Mladenovac“ iz sopstvenih sredstava. Planiramo za sledeću godinu da poboljšamo vozni park JKP „Mladenovac“, u planu je da kupimo kamion ili neku mašinu koja će pobošljati uslove rada radnika komunalnog preduzeća a time ćemo poboljšati i uslugu prema građanima – rekao je Glišić.

Preporuka

Raspisan konkurs za subvencionisanje traktora i priključnih mašina

Gradski sekretarijat za poljoprivredu grada Beograda, raspisao je konkurs za kupovinu traktora i priključnih mašina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *