utorak , 19 марта 2024
Početna / Vesti / Drugi protest #1od5miliona u petak

Drugi protest #1od5miliona u petak

Portal InfoM.rs je od ogranizatora protesta #1od5miliona, dobio saopštenje koje prenosimo u celosti.

 

Други протест #1од5милиона у Младеновцу

Након неочекивано масовног првог, одржава се и други младеновачки протест #1од5милиона – у петак 1. фебруара од 18 часова, код Споменика палим ратницима 1912-1918. Петочлани организациони одбор изабран на Отвореном састанку грађана Младеновца одлучио је да се постојећи општим и локалним захтевима дода по један нови.

Говорник на овом скупу биће познати писац Марко Видојковић (оправдано пропустио прошли услед грипа), који је одлучио да своју говорничку турнеју започне управо из слободарског Младеновца! Након скупа и говора, незадовољни грађани Младеновца ће кренути у протестну шетњу централним градским улицама. Из организације апелују на демонстранте да се понашају у складу са законом, не одговарају на евентуалне провокације и позивају их да се „наоружају“ борбеним духом, истрајношћу, пиштаљкама и српским заставама.

Подсетимо, протести у Младеновцу део су ширих протеста на територији целе Србије – грађани су за сада изашли организовано на улице у тридесетак градова и општина широм Србије, а специфичност Младеновца је што представља једину београдску општину у којој су грађани устали против власти и њених одлука!

Ево и комплетног списка захтева протеста у Младеновцу:
Општи захтеви
1. Расветљавање убиства Оливера Ивановића и покушаја убистава Милана Јовановића и Борка Стефановића 2. Стопирање принудних исељења и промена Закона о извршењу и обезбеђењу 3. Забрана изградње МХЕ – не дозволимо да наше реке заврше у цевима 4. Оставка министра унутрашњих послова Небојше Стефановића 5. Оставке генералног директора РТС-а Драгана Бујошевића и уредника информативног програма Ненада Љ. Стефановића 6. Промена низа изборних и медијских закона у циљу одржавања фер и демократских избора
Локални захтеви
1. Формирање хируршке службе у оквиру Дома здравља 2. Очување и проширење гинеколошке службе Дома здравља 3. Увођење нове цене воде – јер се неисправна вода може наплаћивати само као техничка 4. Поништавање одлуке о формирању новог предузећа за регулацију паркинга и отварање новог одељења у ЈКП Младеновац које би се тиме бавило 5. Формирање мешовите ревизионе комисије састављене од стручњака за проверу сумњивих општинских уговора и послова 6. Уређење јединственог бирачког списка на територији ГО Младеновац

Preporuka

Kulturni program povodom manifestacije Slavski kolač

U Domu kulture u Vlaški, održan je kulturni program, a povod je manifestacija Slavski kolač, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *