četvrtak , 28 марта 2024
Početna / Vesti / Počelo rušenje trospratnog bespravnog objekta na Adi Huji koji se nalazi na trasi metroa

Počelo rušenje trospratnog bespravnog objekta na Adi Huji koji se nalazi na trasi metroa

Gradska građevinska inspekcija je danas u 10 sati započela uklanjanje bespravnog trospratnog objekta površine oko 1. 600 kvadratnih metara, izgrađenog na budućoj trasi metroa u Višnjičkoj bb, na opštini Palilula, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Inspektori ovog sekretarijata su na terenu i prate započeto izvršenje. Rušenje ovog objekta kao prvog u nizu, je rezultat višemesečnog angažovanja Gradske građevinske inspekcije u borbi protiv bespravne gradnje, nakon što je gradu Beogradu povereno vršenje inspekcijskog nadzora.

Stupanjem na snagu novog Zakona o planiranju i izgradnji dana 6. novembra 2018. godine, nadležnost građevinske inspekcije na teritoriji grada Beograda je poverena Sekretarijatu za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Beograda, odnosno inspekcijski nadzor u oblasti građevinske inspekcije se više ne vrši u gradskim opštinama.

Od stupanja na snagu navedenog zakona, Gradska građevinska inspekcija je izvršila zatvaranje preko 130 bespravnih gradilišta na teritoriji grada Beograda. Nadležnim tužilaštvima je podneto preko 110 krivičnih prijava zbog osnova sumnje da je učinjeno krivično delo „građenje bez građevinske dozvole”. Prema podacima iz tužilaštava do sada je pravnosnažno osuđeno oko 30 lica koja su i pored obustave nastavila sa bespravnom gradnjom ne samo na novčane kazne već i uslovno što znači da ako ponove krivično delo idu na izvršenje zatvorske kazne, a za preostala lica postupci su u toku.

Izvor: Beoinfo

Preporuka

Beogradska zona, četvrto prolećno kolo

Danas su odigrane samo dve utakmice Beogradske zone u okviru četvrtog prolećnog kola. Datum | …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *